Fan Control

Salut. Se da un macbook pro 13’ din 2017, cu touchbar care are ceva probleme la fan controler. Orice program as instala(istat, Macs fan control, smc fan controller) nu merge sa controller ventilatoarele, le pun pe maxim si ele nici macar nu pornesc.
Am cautat pe net, am gasit treaba cu SMC-ul, sa-l resetez, l-am resetat(am facut asa cum scria acolo ,sper ca s-a resetat), si tot nu merge. Asta se intampla doar de cateva zile de cand mi-am facut un factory reset.
Care sa fie problema? Am mac-ul din feb 2018. Credeti ca trebuie trimis in garantie?

De vreme ce este în garanție, folosește-o. Ce înțelegi prin „factory reset”?

Reinstalat macos-l, sters tot de pe el.

OK. Ăsta nu e un motiv ca ventilatoarele să se comporte cum spui. Și, repet, dacă e în garanție, du-l acolo la doctor. Nu mai întreb de ce ai făcut reinstalarea, presupun că erai nemulțumit de ceva.

A mai avut cineva probleme pana acum cu ventilatorul din partea stanga(am vazut ca e destul de frecventa problema)? Face un sunet super ciudat, si doar pe partea stanga (undeva sub difuzor parca). Am testat cu Macs Fan Control si pe dreapta totul e ok. Maine il desfac sa il curat de praf, sper sa se rezolve. Daca nu, probabil va trebui sa il inlocuiesc, sper doar sa nu fie o operatiune prea complicata.

LE: Am rulat si un Apple Diagnostic si totul pare in regula…

Nu cred că un ventilator prăfuit, care scoate un zgomot, poate fi detectabil printr-un soft, oricare.