Experiențe cu Touch Bar

Am și eu Touch Bar acum, folosind Duet Display și iPad Pro. :slight_smile:
Nu e chiar “the real thing”, dar e pe aproape. Folosesc o tastatură Bluetoooth cu iPad-ul pus deasupra, ca în poză, iar TouchBar-ul se potrivește perfect cu tastatura.

Am testat puțin câteva aplicații care oferă suport pentru TouchBar și deocamdată n-am găsit nimic care să-mi fie util. În Affinity Designer, de exemplu, pe Touch Bar îmi apar în general aceleași butoane care există deja pe ecran. Mi-e mai ușor să mut mausul și să le apăs pe ecran decât să le caut cu privirea deasupra tastaturii.

În Photoshop am încercat să reproduc testul cu modificarea culorilor în timp ce pictez, așa cum părea că a făcut tipa de la Adobe în keynote. Vroiam să aflu dacă TouchBar-ul și mausul pot fi acționate simultan și independent, ca un fel de multitouch. Nu mi-a ieșit 100% testul: deși într-adevăr puteam să modific controalele de pe TouchBar în timp ce pictam cu mausul, culorile nu se modificau în timp real, ci doar după ce întrerupeam pictatul cu mausul. O fi din cauză că nu am un TouchBar real, sau chestia asta nu funcționează așa cum îmi imaginam eu? Nu știu.

M-am jucat și eu 2 minute cu touch bar la iStyle, dar nu-mi pot da seama de avantaje. Pt mine, nu cred, așa cum au spus și alții în diverse recenzii, este obositor să tot miști ochii de pe ecran la touch bar ori de la tastatură la touch bar. E și chestiune de obișnuință, cred că anumite aplicații pot avea funcții specifice pe acel touch bar, deci să simți că e ceva în bine. Tot ce pot spune este că mi-a plăcut f. mult tastatura nouă, este extraordinar de bine mulată pe deget.

Am probat cu ultima versiune de Photoshop disponibilă actualmente și nu se poate face ce făcea femeia în keynote. Din câte am înțeles și eu ar trebui să se poate interacționa direct, e drept că mă lasă să modific culoarea, dar trebuie să eliberez trackpad-ul. Să sperăm că va fi posibil în curând, mi se pare chiar util să poți face astfel de lucruri, plus că nu mi se pare deloc incomod să lucrez cu o mână pe trackpad și una pe TouchBar.

Fárá doar ši poate, utilizarea unei jucării/unui OS ține mult de obișnuință.

Mda, deci în realitate se comportă la fel ca simulatorul de TouchBar din Duet Display.

Da, chiar azi am văzut clipul ăsta, în care arată, pe la 4:40, cum funcționează, de fapt, Touch Bar cu Sketch și Photoshop (inclusiv faptul că nu merge schimbarea culorii în timp ce desenezi):

Tocmai ce am revăzut partea din prezentare în care au arătat potențialul în Photoshop. Am înteles greșit în acel moment, părea că schimbă culorile în timp ce se plimba cursiv cu pensula pe proiect, nu este așa, defapt ea ridica mâna din când în când. Totuși, e super să poți măcar modifica culoarea în timp ce desenezi cu cea actuală, dar e departe de ce ne imaginam, cine știe, poate pe viitor.

Înțeleg că sînt printre singurii de pe forum care au un MacBook Pro cu TouchBar, dar poate Mihai Cristian sau Tudor, dacă vă mai jucați cu el (sau cu „tentativa de TouchBar“ – Tudor), mai postăm aici experiențe.

TIL:
(1) Există o aplicație foarte faină cu care-ți poți face scurtături și acțiuni proprii de tastatură, mouse, trackpad, BetterTouchTool, care acum suportă și TouchBar-ul. La fel, se pot pune acțiuni personalizate acolo, ceva ce ați face în cîțiva pași, lansarea unui script, cam orice.

Demo:

(2) Asta mă face să rîd, dar există… În Accessibility aveți “TouchBar Zoom”, care pune TouchBar-ul pe ecran și vă urmărește degetul, să nu mai coborîți privirea. :smiley:

Uite, chiar dacă nu aveți TouchBar sau nu folosiți Logic, acest articol arată o utilizare potențială destul de faină. Pe scurt, te poate ajuta la comenzi care cer mai multe taste sau combinații incomode. Eventual cuplat și cu BetterTouchTool de care v-am zis mai sus, mă văd punînd macro-uri sau acțiuni complexe la îndemînă, pe TouchBar. Sigur că poți avea un panou separat, cum oferă, de exemplu, KeyboardMaestro, dar mie în continuare mi se pare utilă bara, pentru că-ți lasă ecranul curat. Nu mă deranjează deloc să cobor privirea. Oricum mă uit la unele simboluri care trebuie tastate sau mai mereu se întîmplă ceva în josul paginilor, mi-e destul de accesibil.