Nu știu ce părere aveți voi despre mărimea ecranului, dar mie pentru o tableta mi se pare gigantică. De parca pe 9’7 Inch nu poți vedea un serial sau film decent, dar ce fac banii din om. Apoi tableta s-a vrut a fi ceva ușor, rapid, ca o carte pot spune nu monstruozitatea asta pe care va trebui sa o cari in rucsac sau geanta de umăr. Ramân la părerea ca e un fail iPad Pro…
E fail nu pentru că are ecran mare, ci pentru că nu poți pune cu adevărat la lucru acel ecran.
Că are multe tipuri, prea multe (acuzație care se aduce multor companii) nu ar fi nimic, problema este că Apple nu mai e lider de piață. iPad Pro vine (mult) prea tîrziu, Surface 3 Pro îl bate la poponeață și de sus, iar v. 4 va fi și mai sus. Nu pot comenta mai mult, deoarece nu l-am butonat.
Și eu mă întreb de ce atîta enigmă pe RAM-ul lui iPad Pro.
iPad Pro este și foarte scump. Cred că a trecut vremea cînd lumea da un ban în plus pe un mac, va da și acum, dar cu tot mai multă reticență. sînt la vîrsta cînd mi-ar fi greu să mă convertesc la Windows…
Nici iPhone nu mai e lider de piață, Samsung vine cu produse tot mai sus. Singurul mare avantaj al lui Apple este sistemul de operare, încă mai bun și mai coerent. Dacă însă ritmul va fi același, Android va putea depăți iOS, iar Windows 10 și mai sus va fi o ofertă mai tentată și pt tablete ori pt hibrizi precum Surface 3-4 și mai sus.
De acord, dar de ce atîta secretomanie?
Pentru că până acum Apple a fost extrem de zgârcit cu RAM-ul în dispozitivele iOS, și era penibil să se laude cu asta. Justificarea pentru memoria limitată a fost aceea că sistemul folosește mai inteligent resursele hardware și așadar nu are nevoie de prea mult RAM. În practică însă se vede altceva: taburile din Safari (pe iPad sau iPhone) care se reîncarcă singure atunci când treci dintr-unul într-altul arată tocmai insuficiența RAM-ului.
Corect. Eu cred, mai mult, că Apple este zgîrcit la RAM și pe mac-urile fără memorie upgradabilă, cum sînt Air și rMBP: în loc să pună maximum posibil la ora producției (logic, de vreme ce nu mai poți face asta ulterior), ei pun minim funcțional sau „la comandă”. Politica „minim funcțional” merge la jucării cărora le poți pune ulterior, dacă ulterior nu mai poți face nimic, este aiurea.
P.S. Oricum, mac-urile sînt (mult) mai scumpe decît aproape orice alt produs la config hard similară, această zgîrcenie denotă o anume viziune care se apropie de final, dacă Apple nu-și reconsideră politica.
La computere nu e o problemă prea mare pentru că lumea în general știe de la început care îi este necesarul. Iar pentru cei care nu știu dacă le trebuie sau nu mai mult RAM, 4 GB sunt suficienți.
Plus că la computere mai avem (loc de) swapfiles și dacă avem SSD, un swapfile este chiar util. De pildă, m-am zgârcit la un server de la un hosting care nu oferă prea mult RAM, însă are SSD, și am rezolvat problemele de MySQL, care cerea memorie, cu un swapfile.