Eveniment Apple – 7 septembrie 2016

… în cadrul căruia vom afla totul despre iPhone 7, macOS Sierra, iOS 10 și alte jucării pentru copii.

:smile: Puteți să vă așezați deja la coadă aici:

Mă gîndesc că s-ar putea să păstreze macOS pentru octombrie-noiembrie, odată cu lansarea și, poate, MacBook-uri noi, conform zvonurilor. Se poate ca la ăsta să zică doar de iPhone și, eventual, ceas sau TV (deși zvonuri și “leak-uri” nu prea au fost cu astea).

Parcă anul trecut așa au făcut, de m-am păcălit așteptînd să vorbească de Căpitan și n-au zis pînă la lansare.

Mari surprize nu cred că vor fi. Deja știm cam totul despre macOS și iOS, eu folosesc iOS 10 beta pe iPad și mi se pare a fi unul dintre cele mai nesemnificative update-uri majore de iOS din ultimul timp. Sierra încă n-am încercat, dar din ce citesc nu pare a fi mare scofală.

Despre iPhone 7 probabil că se va răsufla totul cu o zi înainte de keynote, dar oricum nu mă interesează, că nu-mi schimb telefonul anul ăsta.

Ha, amenda de 20 miliarde euro anunțată de U.E. este precis în cinstea acestui eveniment.

Cam așa o să facă Tim Cook pe scenă, în ciuda UE :smiley:

Ei, sigur că da, gestul UE este simbolic și cred că este o reacție la planul cu acordul SUA-UE, europenilor nu le place un asemenea acord, deoarece americanii au fost și sunt tradițional protecționiști și fac regulile cam așa cum vor ei. Altfel, pt Apple nici o amendă triplă nu ar fi o problemă.


Meanwhile…

1 Like

Mie acuzația la adresa Apple mi se pare serioasă și, dacă se dovedește reală, este o palmă dată companiei, care s-a comportat ca orice companie care vrea putere: a recurs la subterfugii ilegale. Evident, este și un joc politic legat de plănuitul acord SUA-UE, europenilor nu le convine și au și motive. Este drept că în IT Europa a pierdut toate bătăliile, dar nu este exclus să încerce să revină.

Sînt de acord că e o acuzație serioasă și e prima concretizată, după alte zvonuri prin alte țări.

Dar făceam și eu haz cu paginile ălora doi pe care-i urmăresc și care mă amuză cam la fiecare ocazie. :slight_smile:

Cred că Apple are interesul să pună în circulație asemenea glumițe, ca să minimalizeze impactul. Sigur, nu se pune problema că nu poate plăti, după și VW poate plăti amenda dată de americani. Reciprocitate, nu? Europenii au toate motivele să fie supărați pe americani, nu în ultimul rând din cauza nenorocirilor ăe care le-au provocat în spațiul Irak-Siria și ale căror urmări se abat asupra Europei.

Păi dacă cineva e de vină, atunci nu sunt cei de la Apple, ci guvernul irlandez, care practic a mituit legal compania cu taxe mai mici pentru a-i încuraja să investească în Irlanda. Dacă guvernul unei țări îți oferă o asemenea pomană, ce faci, poți refuza? Acuma e treaba Irlandei să descurce ițele cu UE, și mă tem că iar se ridică un val de -exit pe acolo. Cam aiurea să se bage UE în treburile fiscale ale unei țări dar na, au vrut UE, au UE.

Da, se poate interpreta și așa. Irlanda a avut un salt uriaș după ce a devenit membră a UE. Nu știu ce jocuri politice sunt la mijloc, știu doar că pacea și prosperitatea în Europa au avut loc numai în perioade de mari uniuni statale, nu pe perioade rupturi, care înseamnă conflict, în final război.

Atat timp cat a respectat legea (irlandeza si americana) totul ar treebui sa fie ok. Daca tot se voia o uniune trebuiau unificate si politicile fiscale. E normal sa nu vrei sa platesti taxele cele mai mari. Asa ca au mers acolo unde staul le-a oferit facilitatile cele mai mari. Finantele statelor cu taxe mari nu prea sunt incantate de astfel de metode asa ca tipa “evaziune” ori de cate ori li se pare ceva suspect. Ca si cum ar fi de datoria noastra sa platim atat cat se cere si sa nu cautam alt “magazin” mai ieftin.
Uniunea asta s-a cam impotmolit mai demult si nu a fost dusa pana la capat. dar asta e alta discutie.

Nu fac politică aici, dar UE nu s-a împotmolit, încă. Este firesc să fie greu să aduci la numitor comun 28 de membri. E greu și cu doi, darmite cu un snop deja mare. Crezi cumva că ar fi fost mai bine fără UE? Ia privește la situația interbelică, la anii 1920–1940 și vei afla răspunsul. Exact la fel s-ar întîmpla și acum dacă UE s-ar desființa, nu altfel.

Nu, cred ca trebuia actionat mai rapid si in mai multe planuri. Daca unii trag la stanga si altii la dreapta (nu vorbind politic) nu vei inainta. Nemultumirile cresc (laolata cu orgoliile) si asa ajungi la separatii.
Fiscal UE are cate bordeie atatea obiceie.

Conștiința unei case comune a Europei nu se construiește așa ușor. Nucleul U.E. a fost Uniunea Cărbunelui și Oțelului care a apărut în anii ’50 pe nucleul a 6 țări, dintre care 3 cu economii solide (GErmania, Franța și Italia) și alte 3 țări mici (Be-Ne-Lux: Belgia, Olanda, Luxembourg). A apărut pe fondul războiului rece și pe spaima că URSS va cuceri Europa de Vest. Și mai era ceva: cei care au construit nucleul Europei unite trăiseră războiul, unii făcuseră frontul, alții trăiseră în lagăre, erau – așadar – supraviețuitorii unui coșmar. Astăzi, suntem la a treia generație de atunci, doar cei foarte în vârstă mai știu ce e aia război, distrugere, durere. Tinerii iau toate astea à la légère, cum zice franțuzu, mulți au impresia că merge oricum lumea, că nu e nevoie de unitate… Nici eu nu am trăit războiul, evident, dar am trăit vremuri cumplite în România, mulți le-au uitat, eu nu.

La ce oră începe pe ora noastră?
P.S. Am făcut conversia, 10 a.m. PDT = 8 p.m. București

Din cate imi aduc aminte cam toate prezentarile au ora asta de incepere. Sa avem si o surpriza (placuta) (referitor la produse :slight_smile: )

anul ăsta voi sta tolănit în fotel și mă uit prin Apple TV, măcar în primele minute, până mă plictisesc.

Dumnezeule mare, sunt mai puțin de 60 de minute până începe prezentarea și eu nu-mi găsesc cablul de alimentare de la Apple TV!! Cu ce am greșit, Doamne?!

Later edit: Panic over, am găsit cablul, era după dulap. Pepsi am, pizza e comandată, poate să înceapă showul.

1 Like