Folosesc atât Windows cât și macOS. Sincer, ambele sunt bune la unele lucruri, dar strict, dacă aș avea de ales, rămân cu macOS, mai ales că sunt deja atât de familiarizat cu dinamica.
Ca o paranteză, nu știu dacă folosiți ceva ca să aveți aceleași mișcări de ferestre ca în Windows, feature care îmi mărește foarte tare productivitatea în Windows, de puțin timp încoace sunt în probe cu Magnet. Pentru mine, indispensabil.
Porturile USB-C, în momentul de față pot părea “dureroase”, dar ori se băga Apple să motiveze schimbarea, ori mai stăteam încă 10 ani cu USB-A. Telefonul meu e USB-C, în curând și monitorul extern de la desktop, imprimanta e WiFi, prefer cloud-ul decât memoriile externe, dar la nevoie, e bun și un SSD extern de la SanDisk cu USB-C. În caz că sunt obligat forțat să revin la porturi “legacy”, am acel simplu dongle pe care l-am menționat, împlinește tot ce aș avea nevoie. Sper ca cât de curând, să devină standard peste tot, e viitorul, e chiar idealul. Pot încărca laptopul pe orice parte vreau, ba chiar pot duce o baterie cu mine după cum spui și tu, în caz că nu am priză. Și dacă tot vorbim de USB-C, ar fi foarte tare ca iPad-ul și iPhone-ul să îl adopte, văd acest lucru foarte improbabil, dar nu ar strica deloc, mă rog, ar trebui făcută trecerea, ca atunci când s-a pierdut conectorul de 30 de pini.
TouchBar-ul crește în funcții, puțin câte puțin. Se poate spune că nu era foarte necesar, dar dacă tot l-au pus… Hai să îl folosim. Încă pare Beta, dacă nu Alpha, dar așa a fost întotdeauna. Ideea este că Apple marchează modificările, drumul pe care software-ul îl va urmări, terțele se adaptează relativ repede. Cam la fel cum se întâmplă cu USB-C, dar pe partea virtuală.
Bateria nu este mai bună, e mai rea, da, dar cum spui, nu catastrofală. Totuși, să nu uităm ce un device portabil, chiar foarte portabil, și totuți are puterea să facă destul de multe lucruri mai complexe. Pentru mine, formatul, dimensiunile, greutatea, toate acestea sunt perfecte. L-aș face mai eficient din punct de vedere energetic? Da.
Poate că da, sunt un caz special, aici în Spania m-a costat undeva la 8000 RON, dar totuși, plătesc pentru abosult toate detaliile care îl separă de restul. Ecranul e bestial, mult mai bun decât la anterioara generație, dacă aveți șansa să le probați unul lângă celălalt, vă veți da seama despre ce vorbesc. Trackpad-ul e gigant, e perfect de mare, de o calitate de neîntâlnit încă pe partea Windows, chiar dacă gama Surface să zicem că se apropie. E altă poveste scrollul și Force Touch-ul, altă ligă. Tastatura, pentru mine, cea mai bună ever, din cele pe care le-am probat, pe laptop-uri, evident. Difuzoare, ce să mai spun, foarte puternice, fără vibrații, fără distorsiuni, sunet de înaltă calitate. Construcție foarte îngrijită, materiale de calitate, am versiunea Space Grey, pentru mine, foarte elegant. TouchID, nu l-am menționat niciodată dar… Sper că a venit ca să rămână, este foarte util, sigur și rapid. Și multe alte mici detalii, cum ar fi antena WiFi, am cea mai stabilă și rapidă conexiune, chiar și în situații mai grele, SSD lightning fast, șamd.
Plătești pentru ceva, nu e doar ban aruncat. Este scump, da, l-au și scumpit pe deasupra, dar totuși, nici nu pierde valoarea de pe un an pe altul.
Am fost și eu în situația ta, eram chiar bipolar, cum spui tu, am și avut un Surface 4 Pro ceva vreme, poate o să am timp să vă povestesc și experiența mea cu hibridul de la Windows. Sunt sigur că întrun final te vei putea decide.