Eveniment Apple, 12 septembrie 2017

Probabil ați văzut cu toții anunțul:

Am găsit acum și articolul ăsta, care ia la puricat niște detalii dintr-un iOS 11 GM leak. Mie mi se par deopotrivă interesante atît caracteristicile și ce mai scrie p-acolo, cît și modul în care se poate „fura“ informație în felul ăsta, disecînd sursa unui OS. :smiley: Știu că Apple are API-uri destul de „transparente“ în notații și denumiri, dar tot mi se pare foarte interesant.

În fine, ne vedem (citim) marți seara, ora 20.

A început? Sau nu era astăzi?

Băi, ce mișto tre’ să fie să locuiești în SUA sau într-o țară din asta care primește de toate de la toate marile companii…

Noile magazine Apple și chiar și ceasul cu caracteristicile sale mi se par foarte atrăgătoare! Nu credeam că o să spun asta și despre ceas, dar chiar pare că fac eforturi în fitness și sănătate.

Ahaha, bummer…

Deci ce are nou noul iPhone 8? Că eu nu am înțeles.

În afară de generația următoare la componente, eu doar spatele de sticlă și wireless charging disting.

Doamne, ce urîțenie… speram sincer să ne facă o surpriză și să fie complet altceva…

Vedeți că în dreapta sus abia încap 3 iconițe (baterie, wifi, locație)? Ce naiba… semnal, bluetooth, căști, operator…

From $999… mamă…

În altă ordine de idei, pe 19 avem iOS 11 și pe 25 High Sierra.

Also, this :slight_smile:

2 Likes

Cred ca iPhone 8 o sa fie ultimul iPhone pe care-l cumpar. Daca continua pe linia X-ului, o sa mor cu tehnologia din 2017 ca asa ceva nu se poate.

Ei, dacă vrei să mă convingi să fac/iau ceva, nu-mi cita din Cărtărescu… Na, acuma e specialist și în iPhone.
P.S. Acuma, măi fraților și nea Cărtărescu, ce vreți să scoată Apple? Sunt două modele noi de iPhone, adică un smartfăun, nu e tigaie sau un aparat de scris texte cu care să iei premiul Nobel, să nu te mai oftici că l-a luat Bob Dylan. Datele tehnice mi se par OK, prețul prea sus pt mine la ora asta…

Citatul din Cărtărescu a fost de diversitate, evident. :slight_smile:

Dar nu cumva îți amintești laitmotivul ultimelor prezentări, cînd ziceam cu toții că Apple nu mai inovează, doar prinde din urmă? Și nu-ți vine să zici același lucru? Comparînd iPhone 8 și X cu orice alt flagship, nu mai strălucește iPhone-ul. Pînă și Bixby și integrarea lui cu camera mi se pare o chestie mai deșteaptă decît orice caracteristică a noilor iPhone, de exemplu.

Ideea nu era să dezvălui ceva nemaivăzut, cînd tot bați monedă pe inovație și ești cea mai bogată și una dintre cele mai reputate companii, care are domeniul exact IT hardware + software, iar nu “electronice”, în general, ca Samsung, sau marketing, ca Google?

În fine, eu oricum nu țintesc un iPhone sau Mac nou în următorii ani, deci puteau lansa orice. Dar rămîn cu aceeași impresie, că Apple se chinuie să se țină de turmă.

Pînă și prezentarea iOS 11 și High Sierra mi s-a părut cu mai multă prospețime. Chiar și ceasul, dacă chiar au investit în cercetare medicală.

1 Like

Wow: http://circulaat.com/acrocantho/apple-s-new-a11x-processor-used-iphone-10-is-about-as-fast-as-a-quad-core-intel-kaby-lake-core-i5-1462

Avem iTunes nou!!

Citesc acum reacțiile la keynote-ul de ieri și nu pricep ce mare lucru e cu Face ID. Păi eu mă autentific de un an de zile numai cu mecla pe Surface Pro și funcționează foarte bine și rapid. Nu e ca și cum Apple ar fi inventat chestia asta.

1 Like

A, da, păi asta o spun și eu de vreo doi ani: Apple nu mai are curaj să inoveze, mai exact să vină cu noutăți esențiale. Singura „inovație” ar fi USB-C/THB 3, dar văd că marile companii nu se prea înghesuie să o adopte, mai exact ritmul este unul foarte lent, total diferit de situația din 1999–2000, când Apple a adoptat USB 1.
Văd însă că intră mai tare pe soft, să vedem, aici a fost și este marele lor avantaj.

Ei, da, asta e noutate mare, înseamnă că Apple vrea să facă procesorul SĂU și să nu mai depindă de Intel.

AR ar putea să fie mișto, în perspectivă. Să îndrepți iPhone-ul spre un monument și să-ți arate istoria și alte date, eventual cum arăta cu ani în urmă, diverse operații inteligente pe documente și poze ș.a.m.d. Desigur, majoritatea se vor juca Pokemon, Counter Strike sau mai știu eu ce prin spatele blocului, își vor trimite Animoji și aia e.

Eu cu asta rămîn din prezentare, coroborată și cu anterioara, despre macOS și iOS, unde aș adăuga suportul pentru APFS și eGPU.

În rest, iPhone-urile nu-mi plac absolut deloc (8 e “same, but different, but still same”, cum ziceam, X makes me cringe), Watch în România arată timpul și distanța de alergare și aproape atît, filme în iTunes nu avem deloc, d-apoi 4K HDR, plus că majoritatea nici nu avem monitoare/tv-uri 4K.

Rămîn la părerea că nu fac altceva decît să prindă din urmă concurența, de ceva timp. Și chiar cu greu, aș adăuga.

1 Like