Erori la redare video

Salutare, de la un timp nu mai pot să rulez filme .mkv fără ca, la un moment dat, să se pixeleze imaginea și să se blocheze. Am un macbook din 2009 cu 4 gb ram la 1067 și procesor 2.26 Intel core 2 duo. Folosesc vlc și văd că nu prea mai găsesc alt program. Am mai rulat și fișiere de 20 gb iar acum la unul de 500 mb nu face față. Ar trebui curățat sau ce se întâmplă?

VLC-ul are bifat la codec/video accelerarea hardware pt h264?

Nu am așa ceva la accelerare video. Am numai „skip the loop filter for H.264 decoding: None, non-ref, Bidir, Non-key și All.
La accelerare am Automatic, VDA și Disable.

Aia era automatic. Dezinstaleaza VLC, da un restart si instaleza-l din nou. Poate va merge.

Cel mai bine, ca să șteargă și fișierele secundare, este să-l șteargă folosind o aplicație gen AppCleaner (gratuită), apoi să repună VLC. Asta presupunând că ar avea o gîlmă pe creier. Asemenea comportamente sunt, de regulă, generate de micile utilitare instalate și care interferează la nivelul sistemului.

Da, cu appcleaner dar ce nu inteleg eu e, cum unii pun o intrebare, primesc un sfat dar apoi nu se intorc sa spuna ce au reusit.

A, asta e boală veche, mulți fac așa, habar nu ai dacă au citit, dacă au încercat să rezolve, dacă a mers… dai sfaturi în gol. Și asta face parte cumva din nivelul de educație, rog să nu se supere cei vizați, ci să dea feedback.

Am dat la skip the loop filter for H.264 decoding: All. Și văd că rulează bine. Înainte a fost none.
Mersi pentru răspunsuri :slight_smile:

Da, dom’le, așa, dă un răspuns, să știm și noi care a fost soluția.