Eroare NeoOffice – .doc continut alterat dupa ultima salvare

Rog ajutor pentru remedierea urmatoarei erori, ce mi-a aparut in NeoOffice 2017.33 Professional Edition, Catalina:
Lucrez pe un fisier .doc de 80+ pagini mai multa vreme, in care dupa anumite etape de lucru salvez versiunile name_work1.doc / name_work n+1.doc… Salvez si dubluri in .pdf, pentru orice eventualitate, iar in .pdf imi apare corect si ultima faza de lucru salvata…
Dupa ultima salvare am procedat la fel, insa cand sa deschid fisierul ca sa continui lucrul, mi-a aparut tot continutul pe 800+ pagini pline de zgaibe, asa:


Mentiuni:

  1. alte fisiere .doc mi le deschide normal in continuare
  2. versiunile precedente ale aceluiasi fisier le deschide normal in continuare
  3. dupa click pe fisier nu mai apare nici “preview”
  4. daca incerc “save as” imi ofera .txt – din care intuiesc ca imi joaca feste la recunoasterea formatului
  5. Pages deloc nu deschide fisierul

Red.:
6. Am incercat sa deschid cu NeoOffice 3.1.2, Leopard PPC, respectiv OpenOffice 4, Win7. La ambele in loc asa-mi deschida, apare ASCII-filter settings…
Daca cineva s-a confruntat cu problema asta, si daca a gasit remediu, rog impartasirea modalitatii de rezolvare.

Am folosit și eu NeoOffice la un moment dat, acum ceva timp. Între timp, LibreOffice este mult mai bine făcut.
Mi-e teamă că nu ai ce face. Dacă a corupt fișierul și nu ai versiunea anterioară, nu cred că se poate remedia. Dar înțeleg că o ai, deci nu e totul pierdut.
Nu mai recomand NeoOffice și, repet, nici fișiere de sute de pagini, nu se lucrează așa. Nu e clar dacă fișierul are 80 sau 800 pagini, prima oară apare că are 80, a doua oară că are 800.

Merci pentru raspuns.

Da, in formatul normal are 80+ pagini, dupa ce l-a corupt l-a deschis cu zgaibele din poza de 800+ pagini.

In ce se manifesta avantajele? Eu initial l-am vazut presat in Ubuntu si mi s-a facut lehamite…

Păi îți poți răspunde singur: este foarte probabil că nu ai fi ajuns de la 80 la 800 pagini corupte!
Nu pricep fraza „…l-am vazut presat in Ubuntu”. Nu prea înțeleg nici lehamitea.
Altminteri, NeoOffice este bazat tot pe LibreOffice/OpenOffice, iar interfața este similară spre identică. Mă rog, așa era când îl foloseam eu. Alternative la MS Office este, așadar, LibreOffice. Este actualizat permanent de o echipă foarte bună.
Din curiozitate, m-am dus pe pagina LibreOffice și citesc asta:

NeoOffice is an office suite for macOS that is based on old versions of OpenOffice and LibreOffice. With NeoOffice, you can view, edit, and save older OpenOffice and LibreOffice documents.
Note: if you need to view, edit, and save newer LibreOffice or Microsoft Office documents, you may want to try LibreOffice. In most cases, the latest version of LibreOffice can open and save Microsoft Office documents far better than NeoOffice.
Nu crezi că ar fi timpul să ștergi aplicația din calculator și să treci pe LibreOffice?

Alternativa la NeoOffice e alt subiect. Aici e vorba de coruperea unui fisier, care ma gandesc ca s-a produs din alt motiv decat unul din sanul NeoOffice.

“Pushed in Ubuntu” – adica in Ubuntu l-a initiat, bagandu-l in gat, de vrei (abia a fost posibil sa-l dezinstalezi ca sa poti instala in loc OpenOffice), de nu vrei, si a fost realmente pocit pana si fata de OpenOffice Win.

Acel fișier corupt rămâne bun corupt. Nu cunosc vreo metodă, doar să revii la versiunea anterioară, înțeleg că o ai.
Nu concordăm în părerea despre LO, dar nu are relevanță, fiecare le are pe ale lui.

1 Like

Merci, oricum pentru pareri si intentie. Am si versiunea corupta in .doc, doar ca numai in .pdf, salvat imediat dupa ce am salvat .doc, numai ca implica vreo 40 pagini de refacut cu toate cele. Nu cunosc sa fie vreun program care sa refaca din .pdf in .doc, cu toate detaliile (footnotes, coloured fragments, bold, underlined, italic, etc.) redactarii.

Cred că se impune o concluzie clară: șterge NeoOffice. Este o aplicație veche, întreruptă de la actualizări încă dinainte de pandemie.

Are adobe soft care face conversia .pdf → .doc .
Detaliile se pastreaza in functie de modul in care salvezi pdf. Daca pdf a salvat detaliile, atunci le poti recupera.

Sunt multe aplicații care fac conversia PDF la .doc(x). Din experiența mea, la sugestia lui Tudor, se pare că cea mai bună conversie o face MS Word: dai Open din Word, selectezi PDF-ul, îl deschizi și îl salvezi ca .doc(x). Aplicațiile dedicate, de ex. PDF to Word sau PDF to Pages (Lighten Software) mai au bube la conversie, sunt sub importul direct în MS Word și salvare ca .doc(x).
Baftă.
P.S. Sigur, am simplificat: PDF to Pages salvează în formatul Pages. Este o conversie bună, depinde ce componente există în fișier: imagini, desene etc.