Există vreo modalitate de a exporta un fișier epub în text editabil? rtf, doc sau chiar txt?
Eu am avut experiențe excelente cu pandoc, făcută cu destul simț de răspundere de un prof de filosofie :).
Odată instalată, acceptă sute de opțiuni, dar varianta simplă este să dai în Terminal, din folderul cu fișierul cu pricina (altfel, introduci toată calea):
pandoc -s fisierDeIntrare.extensie -o iesire.extensieNoua
Alternativ, cred că poate Calibre, atît din linia de comandă, cît și din GUI.
Încă o variantă este să redenumești fișierul ePub cu extensia .zip
, îl extragi și obții capitolele cărții sub formă de fișiere HTML (destul de) simple. De acolo, le poți procesa cum vrei.
Desigur, toate presupun că epub-ul nu are DRM.
L-am pus, a mers, a convertit frumos în .txt, pe acest format am făcut conversia. Super, mersi. Aseară am dat peste un site care face conversii d-astea, a ieșit bine, se pare.
Pandoc, în general, e foarte lăudat și mult mai puternic decît pare. Am adăugat faptul că e făcut de un prof de filosofie John MacFarlane, pentru a rezulta că omul e din domeniu, al lucrului cu documente serioase și l-a făcut chiar fain. E impresionant numai cînd te uiți la pe site și la documentație. Ca să nu spun de arborele de compatibilitate:
Da, îl voi folosi, conversia epub la txt a ieșit f. bine, voi mai testa și alte con versii. Aplicația lucrează frumos cu resurse f. puține.