Epub to text/rtf

Există vreo modalitate de a exporta un fișier epub în text editabil? rtf, doc sau chiar txt?

Eu am avut experiențe excelente cu pandoc, făcută cu destul simț de răspundere de un prof de filosofie :).

Odată instalată, acceptă sute de opțiuni, dar varianta simplă este să dai în Terminal, din folderul cu fișierul cu pricina (altfel, introduci toată calea):

pandoc -s fisierDeIntrare.extensie -o iesire.extensieNoua

Alternativ, cred că poate Calibre, atît din linia de comandă, cît și din GUI.

Încă o variantă este să redenumești fișierul ePub cu extensia .zip, îl extragi și obții capitolele cărții sub formă de fișiere HTML (destul de) simple. De acolo, le poți procesa cum vrei.

Desigur, toate presupun că epub-ul nu are DRM.

L-am pus, a mers, a convertit frumos în .txt, pe acest format am făcut conversia. Super, mersi. Aseară am dat peste un site care face conversii d-astea, a ieșit bine, se pare.

Pandoc, în general, e foarte lăudat și mult mai puternic decît pare. Am adăugat faptul că e făcut de un prof de filosofie John MacFarlane, pentru a rezulta că omul e din domeniu, al lucrului cu documente serioase și l-a făcut chiar fain. E impresionant numai cînd te uiți la pe site și la documentație. Ca să nu spun de arborele de compatibilitate:

1 Like

Da, îl voi folosi, conversia epub la txt a ieșit f. bine, voi mai testa și alte con versii. Aplicația lucrează frumos cu resurse f. puține.