Edu online

Nu știu câți dintre voi predați ori folosiți ca elevi/studenți aplicații pentru edu online. Eu am folosit, în ordine cronologică: Zoom, MS Teams, Google Meet (via Chrome pe macOS și ca aplicație dedicată pe iPad OS). După ce s-a lansat Big Sur, Zoom a avut o sincopă, mergea prost pe macOS, pica tot timpul; pe iPad era OK, numai că acolo are o problemă cu partajarea unui al doilea monitor, lucru pe care eu îl consider foarte util. Folosesc uzual două monitoare pt lucru curent. Zoom se comportă perfect la acest capitol, face share rapid și ușor pe oricare dintre monitoare, eu pe cel secundar, evident.
Acum vreo 2 săptămâni, cum Zoom mă enerva (crash tot timpul), am trecut pe Google Meet, a fost OK. Până zilele trecute când, mergând la țară cu MBP + iPad, pe acesta din urmă folosindu-l ca monitor secundar via Duet Display, am constatat că Google Meet îl vede, dar nu-l selectează, pe share apare tot monitorul principal. Enervant și nepractic.
Ca atare, am revenit la Zoom care, între timp, a primit un update pt macOS și nu mai face crash (îl raportasem și eu). Una peste alta, Zoom (cu acest ultim update), mi se pare cea mai bună soluție pt macOS, cel puțin; mai ales pe secvența de notebook Apple + iPad pe post de al doilea monitor, Zoom merge brici, Google Meet dă șontâc (dar e OK dacă ai efectiv două monitoare fizice, cum am pe Mini). Nu știu cum e MS Teams pe secvența notebook + iPad ca monitor secundar. Dezavantajul MS Teams este că trebuie să ai, ca să fie practic, conturi edu pt TOȚI utilizatorii. Unibuc a făcut conturi pt noi, dar nu au toți studenții, ca atare am rămas pe Zoom. Mi se pare o aplicație care, în contextul dat, a avut niște update-uri succesive care au adus-o la performanțe (foarte) bune.
În imagine: MBP 2015 + iPad Pro 2015 pe post de monitor secundar. În dreapta, Shark Bridge. Nu mai am timp să merg la cluburile de bridge (nici nu știu dacă mai funcționează în perioada asta), dar joc constant cu calculatorul.
IMG_3253

1 Like