Astăzi (16 decembrie) ar trebui să se lanseze aplicația Duet Display, cu care orice iPad devine un monitor suplimentar pentru un Mac, conectându-l prin cablul USB al device-ului. Creatorii aplicației promit că vom beneficia de o conexiune optimă în condiții de lag zero, adică similar unui monitor extern adevărat.
De ce e importantă această aplicație: pentru că funcționează pe toate modelele de iPad, de la iOS 5.1.1 în sus, ceea ce permite refolosirea cu succes a modelelor mai vechi care zac acum abandonate prin dulapuri.
A apărut Duet Display în App Store SUA de câteva minute. Costă $10 timp în primele 24 de ore de la lansare. Îl testez chiar acum cu un iPad 4 conectat la MBP. Merge aproape perfect dacă setez rezoluția iPad-ului ca “normală” (non-Retina). Dacă-l pun cu rezoluție Retina atunci cursorul mausului se mișcă cu un lag mare de tot. Nu e mare problemă, rezoluția normală arată OK pe iPad.
Se instalează și o aplicație pe Mac (aia e gratis).
Cică ar trebui să meargă touchscreen-ul în OS X. La mine nu merge, e un bug pe care l-au semnalat și alții. O fi de la Mavericks, altora cu Yosemite le merge touchscreen-ul.
Mie îmi merge touch pe iPhone. Dar e cam inutil, la cât de mic e ecranul.
Pe iPad încă nu merge deloc, mai au de remediat niște buguri pentru iOS 5.1.1.
Am cautat aplicatia in magazinul pt mac si nu am gasit aplicatia. Doar in cel de iOS.
Am un iPad 1 si i-as mai da o utilizare (e modelul de varf si imi pare rau sa il pun deoparte , iar ca valoare de vanzare e mica)
Tot nu imi apare in App store aplicatia. US App Store.
Trebuie sa imi fac un cont si de romania. Mai dificil sa achizitionez aplicatia din magazinul din state. Trebuie sa iau gift card.
Am încercat astăzi să lucrez pe MBP cu un iPad pe post de monitor extern. Toate bune și frumoase, însă dezavantajul major este acela că bateria MBP se consumă rapid. Sunt două cauze:
iPadul se încarcă de la bateria MBP cât timp este conectat prin USB.
Duet Display consumă cam multe resurse CPU. Stă pe la 50-60% atunci când e conectat iPadul.
Când am văzut că după jumate de oră de lucru MPB-ul îmi arăta că mai am doar 2 ore de baterie, am renunțat la Duet Display.
Asta nu suna prea bine. Mai ales ca zbarnaie ventilatoarele la utilizarea aceea.
Privitor la incarcare poate daca e 100% incarcat iPadul consumul ar trebui sa fie mai mic, trebuind doar sa il mentina la acel nivel.
Mai ma gandesc.
Cred că forțează placa grafică. Eu folosesc acasă MB cu un monitor extern, bateria se duce de cel puțin două ori mai repede decît dacă nu aș conecta monitor extern, presupun că și în acest caz e la fel, consumă fie placa grafică, fie procesorul, din cauza acestei aplicații. e logic să fie așa, acel monitor extern trebuie să ia energie de undeva, iar o parte o ia din mac.
Am început să folosesc din nou Duet Display după o lungă perioadă de timp. Aplicația merge mult mai bine decât la începuturile sale, nu mai consumă atât de multe resurse, iar un iPad Pro de 12,9" e un excelent monitor secundar portabil pentru MBP-ul meu de 15". Nu am nevoie de rezoluție maximă și performanțe extreme pe iPad, așa că am lăsat totul pe setările default din Duet: nici prea-prea, nici foarte-foarte. Dar sunt foarte mulțumit.
Da, și eu sînt mai mulțumit după update-urile recente. Spusesem că nu merge deloc bine pe iPad Air-ul meu șu chiar am cerut banii înapoi. Dar am cumpărat-o din nou la ceva timp și acum sînt mulțumit.
Bine, tot ce fac eu este cînd scriu ceva și am nevoie de mai multe surse bibliografice, dai ecranul MacBook-ului în două, dar uneori mai pun și pe monitorul extern. Neavîndu-l cu mine în deplasări, am folosit iPad-ul. La fel, fără a folosi rezoluția maximă, dar se comportă chiar bine.
De ani folosesc 2 monitoare, acasă ori la facultate. Mi se pare un lucru f. util, mai ales cînd ai reală nevoie de 2-3 aplicații care să ruleze simultan și să combini spațiile cu șansa de a avea 2 monitoare. De aceea am și lăudat ideea celor de la Asus cu acel monitor portabil cu conexiune USB-C. Logic, acest USB-C ar trebui să se impună, nu văd de ce marii producători nu ar adopta o conexiune care acoperă nevoile pentru orice periferic. Se pare însă că inerția este mult mai mare decît în 1999, cînd Apple a introdus USB 1.1 pe macuri. Atunci, în decurs de 2 ani, foarte repede pt acele timpuri, toți producătorii au adoptat soluția. După un an de la lansarea, USB-C este încă o conexiune foarte rară deși, strict pt cei care au nMB, deja cu multe oferte de hub-uri USB-C și diverse ieșiri.