Dropbox spune adio versiunilor vechi de OS X

De fiecare dată când deschid unul din Mac-urile mele cu PowerPC mă uit la menubar și văd cum iconul Dropbox e încă viu. Chiar și în Tiger sincronizarea fișierelor funcționează bine-mersi, Dropbox fiind una dintre puținele aplicații care au fost actualizate mereu și pentru sistemele de operare mai vechi.

Bucuria se va termina însă din 18 mai, când Dropbox nu va mai funcționa decât pe Mac-urile cu Snow Leopard sau cu alt OS X mai nou :frowning:

Toate au un sfîrșit. Oricum, va fiuncționa, asemeni altor nori, din browser. Adică așa sper.

Am văzut și eu az noapte, mi-a apărut nofiticarea de la 9to5. Niște țărani! :smile:
S-a mai dus naibii o sincronizare bună.

Partea proastă e că vor musai musai 10.6.

Păi era intel.

Ar mai exista o portiță pentru Mac-urile mai vechi dacă după 18 mai va mai funcționa sincronizarea locală.

Clientul de Dropbox permite computerelor aflate într-o rețea locală să se sincronizeze unul de la celălalt. Așa că, dacă am un Mac cu 10.6+ care se sincronizează online, atunci Mac-urile cu PPC din rețea ar putea teoretic să se sincronizeze cu acesta.

Dar dacă nu te mai lasă nici măcar să te loghezi, atunci slabe șanse.

Din păcate varianta cu LAN sync nu merge, am testat-o acum. E musai să se conecteze la net.

Cred că pe LAN ar fi mai simplu cu o aplicație gen SyncTwoFolders ori similar, în măsura în care și acestea vor mai avea suport pt PPC. Unele deja nu au, așa că…

Am patru Mac-uri PowerPC care încă sincronizează fișiere prin Dropbox. Nu fac mare lucru cu ele, dar pur și simplu faptul că am baza de date din 1Password sincronizată peste tot este mare lucru. Nu am găsit nicio soluție de sincronizare comparabilă cu Dropbox. Șmecheriile cu rsync merg, dar nu sunt automate și nici nu se bazează pe un serviciu de tip cloud.

Box.com este singurul serviciu de tip cloud care poate fi accesat prin protocolul WebDAV, ceea ce-l face accesibil din Finder pe toate versiunile de Mac OS, chiar și în Mac OS 9 (folosind Goliath). Îl folosesc în prezent ca depozit cu software mai vechi pentru Classic, Tiger și Leopard. Singura problemă e că nu are un client pentru sincronizarea fișierelor pe sistemele vechi de operare, dar e bun și așa.

De ieri gata cu Dropbox pe PowerPC. Dar cineva a descoperit o soluție: modifici versiunea sistemului de operare într-un plist, ca să păcălești aplicația că rulează în Snow Leopard. Dezavantajul e că pot apărea tot felul de probleme după aia. Detalii aici.

Ezit să fac așa ceva, de vreme ce au oprit suportul pt PPC, e clar că pot apărea probleme.

tudorTudor Vedeanu
Respect urias pentru fidelitatea la calitatea si atitudinea prouser din era Pre Intel:
“Am patru Mac-uri PowerPC (…) pe toate versiunile de Mac OS, chiar și în Mac OS 9 (folosind Goliath ). Îl folosesc în prezent ca depozit cu software mai vechi pentru Classic, Tiger și Leopard. Singura problemă e că nu are un client pentru sincronizarea fișierelor pe sistemele vechi de operare, dar e bun și așa.”