Drivere de imprimantă pe Căpitan la instalare „pe curat”

În ultimele zile mi s-a confirmat și reconfirmat necazul cu instalarea de drivere pt imprimante/multifuncționale dacă faci o instalare de la zero a Căpitanului. Poți avea norocul, aleator, ca după 1-2 reporniri, să detecteze driverul. Mai sigur este să faci Restore de la un backup (am reînceput să folosesc iBackup, a rezolvat micile probleme din Căpitan). După Restore, imprimanta e detectată și descarcă driverul. Altfel, e detectată, dar driver ioc.
Nu am reușit să fac sistemul nou instalat să detecteze driverul pt multi Canon 250, cred că va trwebui să descarc un driver de pe site-ul lor și apoi să fac update/upgrade, țin minte că așa am mai făcut acum mai an.
Am raportat de mult problema, încă din faza de teste a Căpitanului, dar nu s-a rezolvat. Problema nu apare dacă se face upgrade de la un OS X mai vechi, unde imprimanta ori multifuncționala erau instalate.

La fel este si pe Sierra, nu pot imprima. In win 10 pot sa imprim desi imi spune ca nu gaseste driverul .
Ce credeti ca este de facut?

Nu crezi că ar trebui să ne dai niște detalii?! Model imprimantă, cum faci etc…? Subiectul are 2 ani vechime!

MacBook Pro 13" Retina : am instalat Sierra de la zero (aram doi admin). Am recuperat ceea ce trebuia recuperat. Pe mac am si win 10 (rulez un program de NIR-uri in win, ). Am imprimat documentele -NIR-urile
in win. In Sierra nu pot imprima. Am DVD original de imprimanta, am pus si gutenprint dupa invataturile profesorului Paliga. Imi spune sa iau driverul de la sursa. Am luat, am instalat si … nimic.
hp laserjet M1120 MFP.
Intre timp citesc sa vad unde am gresit.
Cer scuze ca nu am detaliat subiectul care acum cred ca este “prea detaliat”

Ps/ prea detaliat dar incomplet: nici win nu-mi gaseste driverul de hp si nici Sierra.

Păi, de multe ori, dacă se conectează o imprimantă la mac, sistemul caută automat driverele pe net, dacă nu le găsește, afișează un mesaj că trebuie căutate manual. Deci, dacă pasul de mai sus eșuează, se trece la căutare manuale, te duci pe site-ul producătorului și cauți driverul imprimantei cu pricina. De multe ori, dacă dai pe google ceva gen „macintyosh printer driver HP xyz” te duce direct la pagina respectivă. Este posibil ca imprimanta să nu aibă driver de macOS, dar pe pagina producătorului va scrie clar dacă e da sau nu.
P.S. Instalarea pe curat a unui sistem nou poate conduce la secvența, care mi s-a întâmplat și mie recent cu imprimanta Canon laser color 7010C, care este văzută dacă se face upgrade de la sistemul anterior, dar – inițial – driverul pt H.S. nu exista. Acum l-au actualizat și se poate instala.

Buna dimineata, nedumerirea mea consta in faptul ca imprimanta a functionat
pe mac mai multa vreme (2-3 ani). Cum va spuneam ,am pus Sierra de la zero
si chiar daca am luat driverul de pe situl producatorului, nu l-a
recunoscut. Si nici pe cel de pe DVD-ul cu care a venit imprimanta. Vreau
sa va spun ca hp-ul asta a functionat si cu OS dar si cu win pe laptop.
Mult mai tarziu am pus win pe mac. Cu win pe mac functioneaza desi imi
spune ca nu gaseste driverul( ceea ce mi se pare imposibil). Multumesc
pentru interventie . Mai tatonez , voi folosi si formula data de Dvs mai
sus.
Sanatate

Pe 17 octombrie 2017, 20:54, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:

Ai repetat ce ai mai spus odată. Nu am aflat dacă, odată conectată la mac, sistemul a detectat-o și a căutat driverul pe net sau nu. Nu am aflat nici ce scrie pe site-ul producătorului, respectiv dacă are suport pt Sierra.