Păi fă cum spune acolo, trebuie să lucrezi în Terminal. Nu ai altă soluție, deocamdată cel puțin. Poate s-o găsi cineva care să facă un utilitar. Și mie mi se pare o idee proastă, mai ales faptul că nu ai o setare să dezactivezi auto-boot la deschiderea capacului.
Salut. Comanda nvram schimbă variabile EFI (BIOS-ul modern). Cea dată în articol pare a fi una legată de boot. AutoBoot – an integer determining boot behaviour when opening the case.
Ar trebui să poți vedea toate variabilele scriind
nvram -p
# sau
nvram -xp
în Terminal.
Opțiunea x este pentru pretty print în format XML, ca să citești mai ușor, dar valorile variabilelor arată criptic și par encodate base64.
Vei vedea perechi de genul <key>numele_variabilei</key> <data>valoarea_variabilei</data>.
Optiunea doar cu -p îți dă un soi de listă de genul nume_variabilă (spațiu) valoare variabilă, cu același conținut, dar valorile nu sunt encodate.
Numele variabilei începe mereu pe un rând nou și e lizibilă.
Dacă scrii man nvram vei vedea manualul comenzii, atât cât e.
Dacă vrei să decodezi o valoare base64, mai ales din cele lungi, din listing-ul în format XML, copiază partea dintre tagurile <data></data> și introdu-o aici: https://www.base64decode.org/
Rezultatul e un XML neformatat. Îl poți copia și formata aici: https://jsonformatter.org/xml-pretty-print
Dar ar trebui să fie același lucru ca ce rezultă din nvram -p.
Edit: Ai și varianta nvram -p > fișier-ca-sa-nu-ma-chinui.txt și scrii output-ul direct într-un fișier pe disc. Îl poți deschide cu un editor text gen Sublime, TextMate sau TextEdit. S-ar putea să ți se pară mai ușor de citit așa, dar tot va trebui să folosești terminalul pentru a seta variabila. Fișierul e doar un listing.
Edit 2: Am scris cele de mai sus pentru context, să evaluezi singur ce și cum. Mie mi se pare ok. Poți reseta oricând NVRAM-ul.
Edit 3: Pentru viitor - Evident nu e ok trimiterea datelor peste internet, chiar către site-uri respectabile, dar valorile nvram nu ar trebui să conțină nimic sensibil.