Despre poze

Buna ziua , am un iphone 6 s si am o mică problema cu el in momentul in care încarcă pozele pe laptop. Deci fac o mulțime de poze depre natura si multe alte cele ,acestor poze le adaug câte un efect care sunt standard ale dispozitivului deci fără nici un fel de aplicație si in momentul in care le încarc pe laptop , pozelor le dispar aceste efecte imi apar normale . Nu alb negre sau mai colorate cum le fac . Știți de ce ?

Dacă nu ai un Mac și pozele le vezi pe un laptop Windows sau Linux, eventual sincronizate via Dropbox sau altceva, am constatat și eu că unele efecte nu se păstrează. De exemplu, videoclipurile slo-mo sau chiar unele din efectele standard.

Ideea este că iPhone-ul adaugă acele efecte într-un fel „extern”, nu le „scrie” pe poză. Iar dacă nu sincronizezi iPhone-ul cu un Mac și, implicit, să vezi pozele în Photos, vei accesa versiunea fără modificări. E o limitare stupidă, am întîlnit-o și eu de cîteva ori.

(Dacă nu ai înțeles, e ca și cum tu ai o (supra)copertă de plastic la o carte pe care o ții în bibliotecă, fiindcă ții la ea, dar dacă împrumuți altcuiva cartea, nu-i dai și supracoperta aia, o păstrezi doar pentru tine, pentru uzul tău – așa și pozele, se văd „cu de toate” numai pe iPhone, iPad sau Mac, cu Photos.)

Dacă vrei să „scrii” modificările pe poze astfel încît să fie vizibile universal, îți recomand să aplici efectele ulterior, cu alt program în afara aplicației de poze. Snapseed sau Aviary sînt exemple populare. Deci faci poza „curată”, apoi o deschizi și editezi în Snapseed (sau Aviary), aplici acolo ce filtre vrei și – foarte important – la final dai Export, unde vrei, în Dropbox, în Photos, într-o altă aplicație, pe mail, cum vrei. Dar numai după acest export se vor fi „scris” modificările pe poză, încît să fie vizibile universal (pierzînd, totodată, și varianta nemodificată, dacă nu ai păstrat o copie).

Nefiind utilizator de Windows, eu unul nu m-am lovit niciodată de problema asta. Niște sugestii găsești aici:

Eu am pățit-o (pe Mac) prin sincronizarea cu Dropbox, nefolosind iCloud Photo Library.