Despre macbook air 13 early 2015

De cateva zile imi caut un pc. Cele de la Apple par foarte calumea, incepand de la macmini pana la pro . Dar in raport si cu situatia financiara air-ul de 13 inch pare cel mai bun. Acum urmeaza urmatoarele intrebari . Chestia cu bateria este adevarara? Iti tine chiar 12 h? Sau daca tine probabil ca doar cu luminozitate redusa si fara retroiluminare? E vreo diferenta intre unul early 2015 si unul din 2013 sau 2012? Acestea sunt cele doua intrebari . Sper sa aflu ceva ce m-ar putea ajuta, mersi.

Bateria ține în funcție de ce faci cu el. Îl stresezi mai tare cu jocuri sau video - bateria ține mai puțin. Dar toate review-urile au confirmat faptul că Air-urile sunt campioane în această privință, așa că nu-ți fă griji.

Diferența între unul din 2015 și celelalte este mare: la alea vechi de 2-3 ani bateria deja folosită nu o să te mai țină ca la cele noi. În rest e clar, cele noi sunt mai performante.

Da, tine 12 ore. Uneori chiar si mai mult. Dar poate sa tina si mai putin. Depinde cum il folosesti, cat de intens lucreaza. Ca si la o masina condusul sportiv goleste rezervorul mult mai repede.
Diferentele ar trebui vazute pe specificatii. Daca dai o cautare pe google sigur gasesti specificatiile celor mai vechi.
Mai sunt comparatii de performante accesibile la o cautare simpla.

Dacă îl vei folosi pt chestiuni fără consum mare de resurse, de ex. să scrii ceva ori să scrii/primești e-mailuri, da, ține. Dacă joci la greu ori faci grafică ori te uiți la filme HD, evident că nu ține.

Asta e si ideea, nu sunt un fan al jocurilor, dar cred ca pentru navigare merge mai mult decat OK. Mersi pentru raspunsuri , am sa scriu despre el cand il voi primii, in caz ca nu stiu ceva.

Presiunea asupra bateriei o fac:

  • serviciile „radio”, wi-fi și bluetooth, dacă sînt dezactivate consumul e sensibil mai mic;
  • aplicațiile „grele”: grafică, procesare filme;
  • vizionarea de filme HD;
  • jocurile „grele”.
    Ca atare, întrebarea „cît ține bateria” nu are răspuns. Există aplicații care măsoară starea bateriei, acelea sînt singurele care dau în răspuns clar. Dacă este peste 90 %, este o baterie f. bună; între 80 și 90 %, bună; sub 80 % trebuie precauție, va începe căderea; sub 70 %, va trebui schimbată în maximum un an.

Aș mai adăuga și flash, cu tot ce înseamnă asta: video de pe YouTube și alte site-uri, joculețe, reclame.