Despre apeluri telefonice pe iPad

Sunt nou posesor de iPad model 2019 wi-fi +cellular 10.2inch. Folosesc o cartela Digi prepay de 3euro și nu imi dau seama daca tableta are functie de telefon dedicata sau se pot efectua apeluri vocale numai prin activarea FaceTime. Eu asta inteleg functia de ,cellular”, sa pot folosi tableta in lipsa smartphonului. Știu ca este un moft, nu ptr…asta am cumpărat-o in mod special, dar poate ma ajuta cineva cu un sfat. Bineînțeles ca voi contacta și un operator Digi ptr. clarificare situației. Mulțumesc anticipat ptr. raspunsuri.

Un iPad nu poate fi folosit pe post de telefon de rețea GSM. Funcția “celular” e numai pentru date, nu pentru voce. Poți face apeluri doar prin FaceTime, Skype sau alte aplicații similare.

Deci ,mai bine luam o tableta cu android- care are functie de telefon dedicata -si faceam si economie de bani. Pe Skype pot sa vorbesc si pe o tableta de 200 lei, sigur doar cu wi-fi.
As mai avea o intrebare, acest model are in specificatii GPS, este o functie dedicata, sau trebuie sa folosesc o aplicatie?Asa reiese din caracteristici - GPS numai la varianta ,cellular”, si atunci la varianta numai cu wi-fi, Apple nu are aplicatii free de GPS?

GPS-ul e o funcție hardware. Ca să-l pui la lucru ai nevoie de aplicații, la fel ca în Android. Apple Maps, Google Maps, aplicații mai complexe pentru navigare etc.

1 Like

Varianta wi-fi ia semnal de date doar din alte retele din raza sa. Varianta"celular" preia semnal de date atat din raza sa cat si din cartela de date incorporata.
Din cate stiu daca are numar atasat in FaceTime, Viber, Whatsapp vei putea suna prin aceasta aplicatie, apel audio/video. Nu am folosit tableta astfel niciodata. Poate ma insel.

Multumesc ptr. raspuns , eu sunt doar nedumerit, de ce o tableta cu android are functie dedicata de telefon(apel prin retele gsm)

si un ipad(muuuuult mai scump) nu, fiind necesara aplicatie suplimentara.

Păi depinde de model: dacă este un iPad wi-fi, nu are apel telefonic; dacă este wi-fi + cellular, da, se poate comporta ca un telefon. Pe prima variantă, poți da semnal de la telefonul mobil prin hotspot.
Un Ipad scump este similar unui Samsung scump, prețurile cam tot pe acolo sunt.
Apple nu produce scule ieftine. La ora actuală, niciun produs Apple nu poate fi calificat drept „entry level”, toate sunt scumpe ori foarte scumpe.

Poate n-am fost destul de clar, iPad cu funcție celular nu poate folosi rețeaua GSM, se pot face apeluri vocale doar cu o aplicație gen Skype.Tabletele cu android pot folosi reteaua GSM.

Trimis de pe iPad‑ul meu

La Apple, asta se cheamă „feature”. Problema este expusă aici. DAcă nu-ți place oferta Apple cine te oprește să recurgi la alte soluții? Ai atâtea acuma. Eu nu m-am putut obișnui cu Android, după un an și jumate de teste/încercări am renunțat. Mi se pare oribil, oricâte facilități ar pune pe sistemul ăla tot oribil este.

Apple vrea să-ți vândă două device-uri (tabletă și telefon). Android e făcut și pentru cei care nu-și permit decât un singur device. Chestie de marketing și poziționare. Eu unul n-am simțit niciodată nevoia de a suna de pe un iPad.