Deconectare iCloud ?

Am cumparat un MacBook Air de la cineva. Acesta a deconectat contul de icloud si tot, doar ca acum am o problema: cand cer update aplicatiile instalate de pe acel cont, imi cere parola contului respectiv (care nu mai exista pe Mac). Ce fac in acest caz ?

Spre exemplu, in seara asta si-a cerut update Pages si nu il pot actualiza din cauza asta…

Contul iCloud folosește și pt a te conecta pe AppStore și, odată instalate aplicațiile din acel cont, va cere contul și parola. Soluția este să creezi contul tău de iCloud și să pornești la drum cu acel cont. Ca să nu reinstalezi, creează un cont nou de administrator în preferințele de sistem, faci acolo noul cont, te loghezi acolo și ștergi vechiul cont din calculator.

Am facut asta chiar cand l-am cumparat. Deci singura varianta ar fi sa reinstalez aplicatiile de pe contul meu ?

Cred că da… Am observat asta după ce am instalat sistemul pt alții (soție, fi-mea…), după aia
îmi cere parola mea, cu care s-a instalat sistemul și cu care, bănuiesc, a fost identificat mac-ul pe serverul Apple. Nu am putut scăpa de asta, dar nu-i bai pe secvența „familie”, suntem toți acolo, pe secvența ta cred că trebuie reinstalat din contul tău de iCloud.
Are cineva pe aici altă soluție? Eu nu știu alta.
P.S. AppStore are, dacă te duci sus la Store/MyAccount, ești logat acolo cu numele tău ori cu alt nume? ori nu ești logat? Acolo ce scrie?

31

Da, soluția e să ștergi toate aplicațiile descărcate de pe vechiul cont și apoi să le descarci din nou din contul tău de App Store.