“Data achizitionarii nu a fost validata” MacBook air

Buna! Am nevoie de un sfat. Vreau sa îmi cumpăr un MacBook air 2015 second hand, de pe net. Am găsit câteva oferte, dar una mi-a atras atenția, deoarece e singurul cu 13” pe care l-am găsit și care se încadrează in buget. Probleme este ca am intrat pe checkcoverage.apple.com, am introdus numărul de serie al mac-ului și mi-a apărut mesajul “Data achizitionarii nu a fost validata”. Ce ar putea însemna asta? La celelalte mac-uri verificate de mine nu apare mesajul asta. Dacă l-as cumpara, as putea avea probleme pe viitor?

Nu poți avea nicio problemă. Unde ai încercat verificarea? Fiind din 2015, este evident că a ieșit din garanție, chiar extinsă. Dacă ai numărul de serie, verifici aici sau aici.

1 Like

Am verificat pe site-ul Apple: https://checkcoverage.apple.com/ro/ro și mi-a apărut informația asta

La telefonul meu apare “data achiziționării valida”, deși eu nu am validat niciodată nimic, și telefonul este cumpărat de mine din magazin autorizat. Mi s-a părut ciudat pentru ca și la celelalte mac-uri apare data achiziționării valida, numai la cel pe care eram hotărâtă sa îl cumpăr nu apare așa

Nu mi-ai spus dacă ai verificat pe cele două site-uri sugerate. Verifică acolo și revino.

Pe everymac.com îmi apar detalii despre MacBook pe care le am de la vânzător deja (sper ca nu am omis ceva), iar pe celălalt site îmi apar informații despre un iPad din 2019…mai exact asta:

Poate am făcut eu ceva greșit? (Am dat copy paste la numărul de serie și am verificat sa fie scris corect)

PĂi poate nu e bine scris numărul de serie sau vânzătorul nu l-a dat corect. Dacă crezi că e ceva dubios, nu-l lua. Ce spune Apple la linkul de jos, că ar fi un factory recall?

Numărul de serie l-am luat din poza pe care a făcut-o el la About this Mac, și cum eu sunt foarte atenta in general, l-am scris corect. Asta îmi apare pe acel link

În povestea asta a ta nu se leagă multe: odată apare un iPad, altă dată un MacBook Air din 2008-2009. Despre ce vorbim aici, de fapt?

As vrea și eu sa știu, eu știu sigur ca am scris seria corecta, chiar am verificat de 3-4 ori ca sa fiu sigura

Elena, trebuie să ne spui ce „jucărie” ai, de fapt. Pe baza acelui număr de serie nu poți avea la unii iPad, iar la alții MacBook Air.