Cumpar tastatura apple, care sa meargă pe Mac mini m4

cumpar tastatura apple

Am văzut că ai rezolvat problema. Vreau doar să precizez că ORICE tastatură USB ori bluetooth va merge cu un mac, problema este de detaliu.

Tastaturile generice pt PC-uri cu Windows au altă distribuție a celor trei taste de sistem în extrema stângă jos și în extrema dreaptă jos: control, option, command – respectiv ctrl, alt și Windows.

Unii producători de tastaturi, cum este Logitech, rezolvă problema prin marcarea acelor taste pentru ambele sisteme de operare.

Tastaturile Apple din noile generații au, în plus, tasta touch pentru logare și confirmare parole + logare cu o tastă suplimentară în extrema dreaptă sus. Este comodă chestia, altfel prefer tastaturile Logitech și, în orice caz, maușii lor. Logitech nu a implementat încă acest lucru, motiv pt care mi-am luat și eu o tastatură Apple conectată tot la un mini.

P.S. Încă un detaliu: în Europa, Apple și Logitech vând tastaturi cu o tastă suplimentară între shift stânga și Z. Asta permite patru caractere suplimentare. Așa au și laptopurile Apple vândute în Europa. Se cheamă „tastatură US International”.

În SUA, tastaturile și laptopurile produse de Apple se vând fără acea tastă suplimentară. Presupun că și Logitech face la fel.

dl. meu, multumesc teribil de mult pentru, sfaturile date, am reușit sa iau o tastatura Magic Keyboard cu numeric pad, de pe olx, am dat 300 de lei, nou nouță sigilată… US internațional , acuma daca puteți spune daca este okay, având în vedere ca era sigilată , cred ca pe acolo, cam asta este prețul ….

Păi dacă ești mulțumit e OK, la magazin e mai scumpă.

Ca sa nu mai deschid subiect nou, am si eu nevoie de o tastatura apple cu fir/usb pt iMac-ul late 2012 cu care “ma joc” acum. Cea BT se mai deconecteaza, inca sunt in faza de teste/instalari si ma deranjeaza, procesele dureaza, mai fac si altceva, nu stau cu ochii permanent pe display.

Daca are cineva disponibila una sh, ieftina, nu ma intereseaza aspectul daca e functionala 100%.

Stiu ca e compatibila si cea pt windows, asta folosesc acum dar as prefera una apple, chiar daca nu e originala.

dl.meu și eu am întâmpinat la fel aceeași problema, daca aveam vreo tastatura în plus va s fi ajutat eu cu mare drag. eu am cumpărat de pe olx una nou nouță si am dat vreo 300 de lei, puteți sa dați un search pe olx…merita…încercați ….

Buna dimineata, multumesc. Am gasit pe olx, e o scurta perioada cu transport ieftin (9,99 lei), ajungeam la 60 lei cu totul. Daca era din Bucuresti, sa o vad, sa o miros, sa o palpez (glumesc), eram gata sa dau banii. nu merita sa dau banii pe una noua, am nevoie temporar/ocazional, daca o voi mai folosi, cine stie cand se va intampla. Am tastatura BT care e ok pentru utilizarea normala. Ideea unei tastaturi apple cu fir e mai mult o toana, nu e in categoria “must”.

Nu ma laud cu asta dar in viata de zi cu zi, folosesc windows. Produsele apple sunt o mica placere pe care mi-o ofer din cand in cand, in limita posibilitatilor.

Ca idee generală: este recomandabil să fie la îndemână o tastatură cu fir, foarte utilă la instalarea unui sistem. Mi s-a întâmplat, nu recent, să nu pot intra în sistem la instalare deoarece tastatura BT nu era detectată. Poate fi una ieftină de PC, nu contează, pt setările de bază este suficientă.

Cand am scris anuntul de cumparare, nu mai aveau niciuna, acum am una de pc/windows.

Nu am renuntat la ideea de a avea una (compatibila)apple daca corspunde cerintelor mele.

Eu am cumpărat tot de pe OLX și am vreo 3 (una stă de rezervă în caz că mi se defectează alta din cele două) tastaturi Apple aluminium cu fir, dar și cu numpad. Efectiv îmi plac aceste tastaturi. Dar, pe emag sunt tastaturi clone cu cele originale Apple, cu cmd și option. Doar că nu sunt la fel de fiabile. Văd că nu mai este acel brand Makally. Dar sunt altele: https://www.emag.ro/tastatura-wireless-bluetooth-universala-varioshopr-compatibila-cu-pc-ipad-mac-android-ios-profil-jos-78-taste-design-subtire-si-portabil-antiderapanta-ideala-pentru-birou-si-calatorii-alb-ls-840/pd/DFWMPH3BM/ E doar un exemplu. Eu încă strâng pentru zile negre, tastaturi apple aluminium cu fir și numpad.

1 Like

Singurele tastaturi, din ce am testat eu, care se comportă foarte bine sunt Logitech. Cele din ultimii ani se pot seta pt 3 device-uri diferite, uneori este f util acest lucru. Tastatura din link este simpatică, presupun însă că la acest preț nu ține prea mult. În plus, depinde și cât de confortabilă este.

Eu ziceam însă că e bine ca orice user să aibă la îndemână, în caz de nevoie, o tastatură cu fir, foarte utilă la instalarea de la zero. Ideea de a avea cel puțin o tastatură de rezervă este bună, orice produs, oricât de bun, se poate defecta.

Am mai greblat internetul, am gasit vinted. Auzisem de vinted dar nu cautasem ceva pe acolo. Acum am gasit asta, s-ar inscrie in cerintele mele:

O merita? Ma gandesc sa fac o drumetie pe ruta Drumul Taberei-Bragadiru folosind transportul in comun, poate o scot la 60 lei.

dl meu, cred ca merita, mai ales daca mai puteți negocia, dar atenție la layout ul tastaturii, sa fie us internațional …

Multumesc pt atentionare, vazusem tastele din foto, din ce se vede e ceva scandinav dar nu ma deranjeaza, am tastatura BT in regula. Oricum, momentan nu mai am nevoie, pot sa astept, nu ma grabesc.

Dacă funcționează TOATE tastele (detaliu important) sigur că merită. Faptul că nu este US nu mi se pare ceva deranjant, dacă diferențele față de US sunt minime. AZERTY (French) să nu fie, este foarte derutant, nu că nu ar merge.

1 Like

dl meu, îmi pare teribil de rău , ca nu pot sa va ajut cu o tastatura, dar când o sa va hotărâți , totuși încercați de pe olx, si sa fie cu fir usb, asta va ajuta la instalări de sistem, este practica….eu mi am luat un Mac mini nou si pentru mine era un must have, in legătură cu ce ați scris mai sus…este foarte ok , sa o vezi, sa o mirosi, sa te joci cu ea sa o palpezi…poate când va luați un Mac mai nou va luați si o tastatura mai nouță ….ce sa va mai zic…bafta si va țin cu drag pumnii..!!!

Acest subiect a fost închis automat după 28 de zile. Nu mai sunt permise răspunsuri noi.