Cumpar MacBookPro 2012 mid non retina

Are cineva de vanzare MacBookPro 2012 mid non retina, posibil nu prea scump si cat mai apropiate de astea:

… Vezi ca nu apare nimic pe link - doar sa verific eu un mac pe everymac…
Ca sa vedem cerintele tale: fa un screenshot dupa introducerea parametrilor - datelor.

olx are câteva/multe oferte pe zona „MBP 2012”, este mult mai probabil să găsești ce te interesează acolo, nu aici. Eu, la o simplă căutare, am dat peste cel puțin 5 oferte, nu am avut răbdare să văd câte ar fi în total.
Prețurile sunt de la 400 la 650 lei, la o ochire rapidă.

Merci pentru raspuns. Pe olx caut de cca 1 luna. Cele mai multe MBP sunt 2 Duo sau retina la preturi ireale, dar nici nu imi trebuiesc din acelea. Care totusi ar fi din gama cautata nu am gasit care sa para de incredere de la distanta.

Cum sa nu apara. Trebuie trecut de bairera Chapta si apar 3 Mac-uri.

Și totuși, acela e locul. Evident, mai este eBay, crezi că acolo le poți testa înainte să le cumperi?

Pe olx incerc sa intuiesc profilul vanzatorului dupa modul de formulare, ortografie si celelalte anunturi pe care le are.

Asta cu o treapta inferioara categoriei dorite, dar pare de incredere:

Totusi as prefera macar placa dedicata (nu doar integrata!) daca nu as gasi si mid 2012 quad-core…

Asta ar fi pe aproape:

Ce parere aveti?

Doar ca apare dubios in EveryMac sa fie 2 modele apropiate cu acelasi SN, ce n-am mai intalnit:

image

image

Acela nu e s/n (presupun că te referi la A1286), e codul aparatului care poate fi același chiar pt 5–6 generații.
Altfel, părerea este aceeași ca în cazul acelui flăcău nervos și năbădăios: nu aș lua un mac așa de vechi. Am un PowerBook 12 inci din 2004 pe care nu l-am vândut când încă puteam, iar apoi nu l-am mai putut vinde deoarece l-aș fi dat gratis. Ca atare, îl deschid ocazional și mă bucur că am un mac vechi de două decenii integral funcțional. Dacă însă îți plac jucăriile vintage și le iei de plăcerea colecției, de ce nu?
P.S. Codul A1286 este folosit pentru toate modelele de mai jos:
Screenshot 2024-01-27 at 10.06.35

Nici chiar asa! Ma refer la SN care e vizibil in imagine (c02gv09mdv7p).

Ai trecut de bariera Chapta ca sa vezi pe viu?

Pe cand despre MBP mid 2012 n-as spune ca e asa vechi, deoarece al meu cu placa dedicata, i7 Quad-Core 16 GbRAM, SSD chiar se misca decent.

Sigur că se mișcă decent, cât se va mișca. Fi-meu are un MBP pe zona BTO (built to oder) din 2016. Se mișcă și mai decent, deși nu mai suportă ultimul sistem de operare.
Eu m-am referit la captura de ecran, dar – oricum – numărul de serie al aparatului îl afli dedicat, dacă ți-l dă vânzătorul. Sau e ceva ce nu pricep eu?

Doar suntem capabili sa facem diferenta intre SN si Cod de model, nu?! Ai incercat si tu in EveryMac sa verifici daca da rateu sau eu bat campii?!
Acel SN la care m-am referit se vede si in poza cu SystemReport (acelasi de pe dedesubtul carcasei, sau nu?!), care apare in anuntul din link-ul sub care apare mentiunea mea cu pricina:

De acord, dar eu nu văd două jucării diferite, văd o captură de ecran cu un singur s/n? Cu ce ar trebui să compar acest s/n?
Sigur, deoarece nu sunt interesat să cumpăr, pot fi superficial în analiză. Dacă mă duc la cele două anunțuri menționate, eu văd două s/n diferite, deci nu înțeleg care ar fi problema.
Aș fi atent doar la detaliul unuia dintre vânzători „A fost facut reflow la cipul grafic dedicat”. Altfel, e greu de spus care ar fi mai potrivit. La jucării așa vechi, pot apărea tot felul de probleme. L-aș lua pe cel mai ieftin, mai ales că are SSD+HDD, chiar dacă are i5, nu i7.
Acuma, depinde de ce dorești să iei un mac așa de vechi, doar fiindcă e ieftin? Sigur că e mult mai ieftin decât un mac mai nou. El va fi funcțional atât timp cât aplicațiile compatibile cu generația aia vor mai fi întreținute.

Of. Daca introduci in EveryMac SN c02gv09mdv7p ce apare mai sus primesti rezultatul din captura de ecran asta, ca si cum ar fi SN la 2 scule (desi diferenta minora) diferite, ceea ce asa cred ca e rateu EveryMac sau rateu din sistemul de numerotare Apple:

image
https://macforum.ro/uploads/default/original/2X/5/57f34ecb153b658e3c17640c096a8e53dfabde52.jpeg

Sunt mai multe site-uri unde poți vedea la ce generație se referă un anume s/n, caută pe nea gugăl cu niște cuvinte cheie precum „check apple serial number’.
Ia vezi aici, de exemplu, e la fel?
http://www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html

Merci. Dupa SN C02GV09MDV7P apare asa:

Family name: A1286
Model Number: MD322
Group1: MacBook
Group2: Pro
Generation: 82
EMC number: 2563
CPU speed: 2.4GHz/2.5GHz

Acest ultim rand (pe semne sa confirme ce arata in EveryMac) oare ce semnifica?

Păi cred că, în lotul ăla, unele au fost cu 2,4, altele cu 2,5 la bord.
Ai verificat ambele s/n?
După cum vezi, informațiile de acolo sunt complete, inclusiv când și unde a fost produsă jucăria.

Multumesc pentru ajutor. Am impresia ca ceva impiedica sa intelegem aceleasi continuturi la aceleasi expresii. Cel mai probabil interferenta e produsa de “aparatul meu”.

Ca s-o scurtăm: sper să găsești ce îți dorești. Pare că sunt destule oferte.