Cum taxeaza App Store

salut, inca nu am platit nici o aplicatie in app store, am folosit doar cele free. dar de la o vreme ma bate gandul sa achizitionez cate ceva. Vad ca au preturile in euro, as fi curios sa stiu ce rata de schimb practica si daca mai sunt alte costuri suplimentare pe care cardul meu tre sa le suporte. de ex, daca cumpar ceva de un euro, din cont o sa-mi plece 4.5 lei cum este cursul azi sau vreo sase-sapte lei (cum pateam cand incarcam contul de orange prepay cu 5 euro si de fapt plateam vreo treizeci de lei… desi euro era 4.3, nu am inteles niciodata ce imi explicau la ghiseu daca ceream lamuriri).
la un soft care costa 200 euro (ex. Logic pro) s-ar simti o astfel de diferenta.
Dar daca mi-as gasi un nășic sau un tătic adoptiv, cu care sa pot partaja aplicatia, ar putea fi ok?
va multumesc

În nici un caz nu pleacă 7–8 lei dacă scrie că e € 1. Cursul este cel oficial interbancar, evident este un pic mai prost. Așadar, dacă iei ceva de € 1, probabil vei plăti 4,55, să zicem.

da, e rezonabil

Ca să vezi ce nivel aproximativ de schimb aplică, cumpără ceva ieftin, apoi intri pe contul tău și vezi tranzacția, acolo vei putea vedea cursul real de schimb. Va fi cursul practicat de bancă pt cumpărat valută la data respectivă.

Salut, eu am card la ING, iar cursul este cel perceput de ING la data la care se procesează plata (nu cel din ziua în care se evectuează plata) Adică dacă făceam cumpărături acum 2-4 zile și plata se procesa astăzi cursul de schimb era de 4,5628lei pentru 1€ potrivit cursului oficial practicat astăzi de ING https://www.ing.ro/ing/curs-valutar.html?width=330&height=480.
Posibil ca politica băncilor să difere

Da, pe curs oficial, 4,51 lei ar fi € 1, adică vreo 1 % acolo, la milioane de clienți, ciupești un milion de euro.

Diferența rămâne la bancă nu la Apple. Am văzut în urmă cu aproximativ 2 săptămâni un tânăr care testa securitatea băncilor a făcut un dispozitiv + program care făcea câteva zeci de mii de tranzacții pe zi. Programul analiza problema și făcea tranzacții astfel încât ultimele 2 zecimale să fie mai mici de 50, în situația asta banii rămân la client. Adică dacă este 4,5549, cei 0,0049 rămân la client, dacă este 4,5551, cei 0,0049 se duc la bancă (4,56-4,5551). Iar băiatul a făcut ca aplicația să verifice în care parte se rotunjește și să facă tranzacții în așa fel în cât acestea să se rotunjească în favoarea lui, iar dispozitivul manevra un Token pentru a face toate tranzacțiile. Din câte îmi amintesc făcea ~2500€ pe lună. Am să caut știrea și am să o postez aici.

Nu e asta dar și aici e același lucru, dispozitivul face 14400 de tranzacții zilnic și face un profit de 68€ pe zi 68*30=2040€/lună http://www.ziare.com/bani/banci/un-roman-a-construit-o-masina-de-stors-bani-din-banci-cum-functioneaza-si-ce-castig-aduce-1268794

ok, m-ati lamurit. va multumesc mult.