Cum resetăm parola de administrator din OS X

Cineva m-a întrebat pe email cum poate să reseteze o parolă de administrator pe care a uitat-o și fără de care nu poate face unele treburi prin sistem (cum ar fi instalarea sau actualizarea aplicațiilor și sistemului de operare).

Pentru sistemele de operare de la Lion (10.7) în sus se procedează astfel:

  • Boot în Recovery Mode: reporniți computerul și, imediat după ce auziți sunetul de la pornire, apăsați și țineți apăsată combinația de taste command R. În ecranul cu hard discuri care apare, alegeți Recovery HD și clic pe săgeată pentru a porni sistemul.

  • După ce computerul a intrat în sistem, în meniul de sus clic pe Utilities și apoi pe Terminal. Se va deschide o fereastră în care puteți introduce comenzi de la tastatură.

  • În Terminal scrieți resetpassword (exact așa cum se vede, fără spațiu între reset și password) apoi apăsați Enter. Vi se va cere să introduceți o nouă parolă pentru contul cu care vă logați de obicei pe computer.

  • În final dați restart și gata.

Recomand ca, înainte de a executa pașii de mai sus, să faceți un backup la fișierele importante, pentru că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla și după aia o să dați vina pe mine că v-am stricat computerul. :slight_smile: