Cum blochez apelurile cu număr ascuns pe iPhone

Buna ! Am si eu o intrebare. Cum as putea sa blochez apelurile ascunse si sa instalez o aplicatie call recorder (care sa si functioneze) multumesc !

Nu am testat, dar pentru a bloca apelurile cu număr ascuns ai aici niște variante.

P.S. Întrebarea nu cred că e specifică iPhone 7, dacă se mai continuă discuția, eventual dacă mai ai alte întrebări, poate mută @tudor la Chat sau unde crede.

Sunt mișto soluțiile, rar mi s-a întâmplat și mie să am nevoie de așa ceva.

Mersi de raspuns. Intrebarea era cum sa blochez, nu cum sa nu le mai aud. setarile din acel link sunt stiute de toata lumea. Ma gandeam ca se poate ca pe android. La fel si call recorder. Poate o sa fie pe Iphone 8, sper ! O zi buna !

În afară de varianta cu silent ringtone, celelalte blochează apelul. Mie așa mi se pare. Am și eu un număr pe lista de blocate și nu îi dă mut, ci pur și simplu nu mai primesc apelul.

M am referit la apelurile cu nr ascuns. Celelalte sunt simplu de blocat

Păi ai acolo secvența cu ’unknown…’, ăsta e «nr. ascuns».
P.S. Engleza e mai delicată în exprimare, nu spune «hidden number» ci «unknown…».

Uită-te, te rog, atent la soluțiile din link. Toate se adresează “Unknown Callers”, care înseamnă apeluri cu număr ascuns.

Cred că “unknown caller” înseamnă persoană cu număr vizibil dar care nu e în agenda telefonică. Cei cu numere ascunse sunt afișați cu “No caller ID” din câte știu eu.

E posibil și asta, n-am mai primit de mult un apel cu identitate ascunsă.

Mă întreb, atunci, dacă soluțiile merg adaptate, în loc de “Unknown caller” să pui “No Caller ID”. N-ar fi exclus, din moment ce se filtrează după “numele” apelantului.

Eu am o aplicatie numita Truecaller, care m-a ajutat. M-am procopsit anii trecuti cu o agentie de investitii de care nu mai scapam. Puteam bloca numarul, sunau de pe alt numar. De cand cu Truecaller am scapat. Cred ca ascunderea numarului este un protocol care poate fi recunoscut de un astfel de soft. Asa cum SpamSieve imi functioneaza bine pe email. Truecaller are si varianta free (unde afisaza reclame) si pro.

1 Like

Cei care nu sunt în agendă sunt afișași cu nr. de telefon. «Unknown…» apare dacă cel care sună a setat în mod expres să nu se afișeze numărul, ăștia sunt cei care vor să sune pt a șicana, pt a amenința sau din alte motive.

Mda, e o mică brambureală cu denumirile apelurilor fără număr, explicată aici:

https://trapcall.com/blog/no-caller-id/

După părerea mea, ar trebui interzis prin lege acest ‘unknwon ID’ sau cum vreți să-l numiți. Este un abuz să suni fără să știe apelantul cine îl sună, ca atare așa ceva trebuie eliminat.

De înregistrări se ocupă alții, stai liniștit! :wink:
Dacă insiști și este foarte important pentru tine să înregistrezi convorbiri, iată: http://www.photofast.com/home/products/call-recorder/
La Apple totul este clar: “We cannot blame Apple here, as recording calls is illegal in several countries including the US.”