Creare index in InDesign CS5

Buna,
Ar putea sa ma ajute cineva sa fac un indice de nume (am o lista alfabetica de multe nume, in dreptul carora trebuie sa apara pagini;e unde apar aceste nume in carte).
Multumesc

Nu folosesc inDesign, dar orice aplicație care permite așa ceva (multe) cere să marchezi ce anume vrei să indexe, trebuie să ai acolo undeva „mark for index”. Dacă nu are o scurtătură, e bine să o faci, vei folosi recurent marcarea asta.
Când e totul gata, trebuie să fie alt buton/altă comandă gen „generate index”. Pot fi mai multe niveluri de indexare, de ex. lista principală și, indentată la, să zicem, 1 cm, cuvinte secundare.
În Nisus, aplicația mea de zi cu zi, arată așa zona index:
Screenshot 2021-07-08 at 14.25.13

Multumesc, dar eu nu am Nisus… doar InDesign, care are altfel de setari…

https://helpx.adobe.com/indesign/using/creating-index.html

Am fost destul de clar: toate aplicațiile care generează index au cam aceleași setări; și am dat EXEMPLU cu Nisus, care este instalat.
Xanthrax ți-a arătat concret cum se face pe InDesign. Dacă te duci la Help în InDesign și cauți Index, te va duce tutorialul spre cum se face concret. Este migălos, va trebui să înveți și apoi să-l creezi.

Mulțumesc tuturor pentru ajutor, mă voi strădui sa invat, cu siguranta îmi va trebui si altădată…

Indexarea unui text este o chestiune destul de migăloasă, fiindcă nu generezi toate cuvintele, ci numai acele cuvinte care sunt cuvinte-cheie. Odată marcate însă, generarea listei este automată, greu este să decizi ce indexezi.

Eu acum trebuie sa indexez lista bibliografica, cu sute de nume care apar in text, iar indexul trebuie sa puna paginile unde apar toate aceste nume…

Data viitoare, vei învăța că este mai ergonomic ca atunci când imporți pagină cu pagină, textul din Word în InDesign, să cauți elementele care vor fi indexate și să le marchezi. Eu am învățat pe pielea mea. Prefer să marchez cuvinte dintr-o pagină, decât din 500 odată. La fel și pentru cuprins, care se face tot cam cu aceiași pași, doar că acolo marchezi doar titlurile.

Eu am primit un fișier Word separat cu toate numele ce trebuiesc sa apara în index, am incercat de doua zile sa fac conform pașilor, dar nu îmi pune nr. paginii decât la unele… nu mai știu cum sa fac… si trebuie sa predau cartea… simt ca nu mai înțeleg nimic…

Toate se învață. Te-am prevenit că indexarea este o operație migăloasă și care ia timp, ți-a confirmat și Xanthrax. Faptul că pune nr paginii numai la unele este ciudat și nefiresc, ceva ai greșit sau ceva nu e marcat pt index sau nr paginii este variabil… Nu știu exact care este problema. Dacă ai lucrat și vei lucra în InDesign pt o editură, eu sugerez să înveți cum se face indexarea în general (fă un document de teste de, să zicem, 25 pagini), te „joci” și, când consideri că stăpînești procedura, treci la lucru pe original. Este, sper, inutil să-ți spun că trebuie să lucrezi mereu pe o copie, lași originalul salvat undeva în altă parte. Dacă ai făcut o mare prostie și ai compromis documentul, trebuie să ai mereu forma anterioară gata la nevoie. Citește atent în tutorial cum se face, repetă pașii pe documentul-test, când consideri că stăpânești totul bine treci la lucrul pe documentul cu pricina. Nu te grăbi, nu intra în panică, fii calmă, învață și vei reuși.

Mulțumesc mult pentru incurajari, am reușit!!!

Bravo, a mers repede…
image