Corectare ortografică în Office 2011 pentru Mac

Nu știu dacă Office 2014, programat să apară –evident– anul ăsta, 2014 sau 2015 va include în sfârșit un corector ortografic pentru limba română. Dar dacă folosiți Office 2011 și vreți să corectați un text atunci soluția cea mai bună este să folosiți aplicațiile Office online.

De exemplu Word Online are un excelent corector pentru limba română, care bănuiesc că este identic cu cel din varianta Office pentru Windows. În testele mele a funcționat foarte bine.Modul de lucru ar fi următorul: editați documentul Word pe Mac, îl salvați în contul vostru OneDrive și apoi ori de câte ori vreți să executați o corectare automată, deschideți fișierul în Word Online, corectați și salvați. Dacă ați instalat OneDrive pe Mac atunci fișierul se va sincroniza automat înapoi pe computer.

Conform unui zvon de pe forumul Microsoft, noul Office pentru Mac ar urma să apară în primul trimestru din 2015.

Un zvon mai vechi spunea că apare în toamna asta… Probabil au nevoie de timp acum, să facă wallpaper-uri noi cu Windows 10 și să implementeze CTRL-V în consolă, că în afară de astea, mari noutăți nu sunt.

1 Like

L-ai testat? Există vreo versiune beta pre-release?

Există o versiune technical preview, pe care nu am testat-o. Atenție însă, citeam pe net că ar putea conține un keylogger, iar MS ar avea acces la tot ce ar testa utilizatorul care încearcă acest Windows. Cică ar scrie pe undeva înainte de instalare, în acel contract în care toți dăm Accept. Nu am verificat.

Tocmai au apărut niște screenshots cu Outlook 2014.

LInkul duce la noul windows, eu mă refeream la noul Office for mac.

Scuze, am înțeles eu greșit.

Despre noul Office for Mac, deocamdată doar zvonuri, nimic concret. În afară de screenshoturile găsite de @tudor. Așteptăm cu interes, mai ales că pentru abonații Office 365, Microsoft se pregătește să elimine orice restricție cu privire la spațiul alocat. Dacă 1 TB vi se părea puțin, în câteva săptămâni, Microsoft va oferi spațiu nelimitat.

Se pare că Office pentru Mac apare la începutul lui 2015 și va fi (pentru prima oară, cred) echivalent ca facilități cu versiunea pentru Windows.

salut, ca sa nu mai deschid o noua discutie pe tema office 2011 am sa intreb aici dava si voi aveti probleme cu Outlook. Folosesc Office 2011 care merge perfect mai pitin Outlook si anume atunci cand primesc mai mult de 4 email-uri consecutive Outlook se blocheaza si trebuie mereu sa ii dau force quit.
Voi aveti aceasta problema? Exista un workaround ca sa nu mai am problema asta destul de suparatoare ? Daca este un know issue ce alt client de mail recomandati pentru imap inafara de cel nativ din mac os ?

Ai toate update-urile de office la zi? Altfel, Thunderbird sau Airmail (AppStore).

Sau Outlook 2016, care e mult mai bun.

Update-urile sunt la zi dar nu imi explic de ce numai pe imap face asa…o sa vad cat ma costa varianta 2016 dar parca nu as mai da bani la Microsoft ca nu merita :smiley:

Păi IMAP presupune comunicare permanentă cu serverul. Evident că nu e normal să facă așa. Dacă merită sau nu e o decizie personală, dacă ai nevoie de o aplicație dai banu’, dacă nu ai, nu dai.

am gasit un workaround…se pare ca daca pun peste 5 min la sync atunci nu se mai blocheaza…dar daca setez 2 sau 3 min la sync deja problema reapare