Copi text pdf

Salut, am un manual pdf in germana si vreau sa copiez cate o fraza sa o traduc cu google translsate si nu pot, in preview nu ma lasa de loc sa selectez textul iar in pdf expert il copiez si cand dau paste in translate imi apar cifre si simboluri.
CUM SA PROCEDEZ? ca nu prea stiu germana

Înseamnă că PDF-ul este protejat la copiere. Există unele aplicații care pot sări peste protecție, dar nu am în minte niciuna acum, caută pe macupdate.com cu niște cuvinte cheie. Eu am găsit asta. Nu am folosit niciodată așa ceva, nu știu dacă și cum merg.

Captura de ecran in format imagine si ocr, apoi traducere

Buna ideea, da nu stiu ce e '‘ocr’

Optical Chacter Recognition, adică o aplicație care „pozează” un text, apoi îl convertește în format editabil gen .doc sau .rtf. Exemple sunt ReadIris sau ABBYY. Variantele bune sunt cele comerciale, dar există și variantele simple care ar putea fi suficiente.

Aici sunt niște progrămele OCR, free.
https://www.cisdem.com/resource/online-free-ocr-tools-mac.html

Depinde la ce nivel ai nevoie. Eu aveam licență pt ReadIris 12, am descărcat ultima versiune, să văd ce pași a făcut și, da, mi-a convertit în text aproape curat un dicționar ceh-român nu foarte bine scanat, cel din 1967. Am bifat o limbă principală (româna) și o alta secundară (ceha) și a ieșit aproape perfect. Similar s-a comportat ultima versiune de ABBYY. Dacă e nevoie de chestiuni simple, unde nu e nevoie de mare acuratețe, cred că oricare din aplicațiile alea de acolo sunt OK. Mai sunt câteva și pt iPadOS/iOS.

În cazul textului normal, nu sunt probleme cu niciunul din ele. Dar în cazul paginilor care conțin text, tabel, ilustrații în formă de desene, poate fi. ABBYY are posibilitatea de a lăsa utilizatorul să hotărască ce este text, tabel sau figură, dar, din păcate, la pornire face totul automat, trebuie să-i dai un cancel înainte de a termina, apoi să o iei încet, pe etape. Mi-ar fi plăcut ca implicit să aștepte decizia mea, dar să aibe și un buton pentru automatizare. Probabil am îmbătrânit eu și am prea multe ifose. Readiris, la text simplu, se descurcă mult mai bine, dar în cazul paginilor complexe, are doar funcția automată. Ambele sunt bune, în unele cazuri merge mai bine ABBYY, în altele Readiris.

Multumesc mult baieti, am instalat Evernote, acuma sa vad cum ma descurc mai departe.
Deci dupa ce imi scaneaza textul o sa pot sa il copiez in google translate sa il traduc? sau cum procedez

Evernote este o aplicație pt note, de fapt, nu am folosit-o niciodată pt conversie OCR. Păi, dacă merge, așa vei face, evident.