Cooler-ul porneste fara motiv -macbook air

Salutare!

Uneori coolerele de la mac-ul meu pornesc fara motiv- dispozitivul fiind rece. Am testat si cu fan control- am setat pe manual pornirea lor (atunci cand atinge o anumita temperatura) si functioneaza. Daca il tin pe auto, coolerele nu se aud niciodata aproape, dar uneori pornesc fara motiv si trebuie sa dau repornire pentru a se opri.

Am dat reset la smc si am rulat si diagnoza. Totul pare normal.
Mai pateste cineva asta? e de la soft?

Bun, și cât țin? Un minut? două? cinci? Dacă pornesc, nu se mai opresc? Dacă pornesc și te oprești din orice activitate, nu mai lucrezi nimic pe calculator, se opresc? Se opresc cu orice aplicație sau cu anumite aplicații?
Și la mine se mai întâmplă, și la mini și la MBP, aparent fără motiv, posibil să fie procese invizibile.

n-am monitorizat exact sa vad cat dureaza. Nu se intampla foarte des si coolerele nu ruleaza la maxim. Am inchis toate aplicatiile, aveam doar OneNote-ul deschis (asta astazi, ultima data cand s-a intamplat) si cand am vazut ca dupa cateva minute tot nu se opreste, i-am dat repornire si s-a oprit.

Mergi în /Applications/Utilities și trage Activity Monitor în Dock. Apoi click dreapta pe iconul din Dock și fă ca în poză…03
Apoi, vezi dacă o dată cu pornirea coolerului, este mare și activitatea procesorului CPU, adică zona verde și roșie ocupă mult din spațiul iconului. Măcar știi dacă coolerele o iau razna aiurea sau ceva mai mult sau mai puțin ascuns îți folosește procesorul.

1 Like

OneNote ar putea fi cauza

Multumesc!

Există puține aplicații de acest care nu consumă resurse atunci când se conectează la serverul central. Îți recomand, dacă OneNote nu este musai, Simplenote, o aplicație simplă, ușoară, care nu consumă resurse și care face sync pe orice platformă. Eu am descoperit-o când am folosit un telefon cu Android la bord.

Cam asa arata… coolerele functioneaza deja de vreo 7-8 minute.

Am gasit asta : https://discussions.apple.com/thread/8354090 . Sa fie de la Update? Mai pateste cineva?