Contacts, să vedeți boacănă

Pașii au fost așa:

  1. rulat SyncMate să fac un sync cu Androidu, făcut, aparent OK, dar
  2. grupurile din my mac și din icloud s-au golit, deși persoanele există
  3. nu-i bai, zic, refac din backup, rulez backup
  4. totul aparent OK, reapar grupurile (nu smart groups, just groups, create manual de mine), dispar iar după cîteva secunde
  5. dezactivez orice sync cu icloud și cu google pt contacte, import iar, totul OK, după cîteva secunde pac, iar dispar grupurile, acuma chiar dispar.
    Singura soluție este să fac un user nou și să nu mă contectez la niciun nor gen icloud ori google.
    Bun, am înjurat SyncMate, totuși cum naiba fac să revin la starea inițială? Backupul de dinainte de boacănă stă pavăză, că de aia fac backup, de ce contactele, odată readuse la starea preboacănă, nu rămîn așa? Vreo idee?

Pai vezi man, daca te-ai dus la the dark side? Or fi avut ei prajituri si acadele ( spune-mi macar ca are Lollipop telefonul tau) :smile:
Ai facut back-up pe pc/mac? Nu merge nimic sa restaurezi nimic de acolo? It should friggin work!

Eu zic că nu citiși ce zisei. Pe scurt, da, am backup, se reface ca înainte și apoi se pierde în neant. DAr datele există, au dispărut grupurile.
Deci, dacă ai idei, nu exclamații infantile, revino. Dacă nu, vorba ceea, dacă tăceai filosof rămîneai.

A fost o gluma, daca nu esti in stare sa-l intelegi, don’t. Nu mai fa afirmatii pasiv agresive care mai de care mai jenante pentru tine. Ai spus ca ai facut back-up, nu unde. Daca tot te-a ars programelu’ de ce nu contactezi support-ul lor. Mai multe ei ar trebui sa stie, nu forumul.

Haidi, bre, treaba este f. enervantă și sper să știe cineva cum pot rezolva problema din backup. chiar nu percep gluma, sînt mai greu de cap, azi cel puțin. Nu pricep cum lucrează OS X aici și nu pricep ce trebuie făcut ca să readuc sistemul la control, ceea ce face el o face de capul lui și asta mă enervează. s-ar putea ca tu să răzi de necazul altuia, eu ajut, dacă pot.

Pentru contacte, cred ca cea mai simplă metoda este: selectat toate din Contacts, export as CVF. Intri în interfața online a Google Contacts, import CVF file. Și gata.

Nu știu dacă ține minte și grupurile, dar ai contactele.

Nu ai citit atent: contactele le am oricum, au dispărut, adică s-au golit complet, grupurile, după acel sync au rămas goale. Evident, aveam backup, șterg tot, import din backup, totul e OK vreo 5 secunde, apoi dispar iar.

Între timp, am mai rulat Sync Mate, o versiune actualizată. Mi-a readus directoarele pierdute, dar sînt goale. Ceea ce m-a dat peste cap a fost faptul că, nu știu cum, a „merge-uit” nume diferite într-unul, punînd două telefoane difierite a două persoane diferite sub un singur nume. Astfel, nr de tel. al unei colege a fost adăugat celui al administratorului blocului. Ptiu, drace.
Sfatul meu este să nu folosiți SyncMate, Eltima Software o face și lucruri bune, dar sync-ul între OS X și Android nu e bine pus la punct, adică face aiureli. Din fericire, am putut salva contactele din telefon, acuma le adaug la cele din Contacts și voi pierde mult timp să le curăț, dar nu voi mai face sync cu SyncMate, nu e „reliable”.

Am reînviat această veche discuție pt a vă recomanda să NU folosiți SyncMate, deoarece, după ce o rulați o singură dată în tentativa de a face sync între baza de date din OS X și din dispozitivul Android, se ajunge la situații incontrolabile. Partea bună este că, se pare, nu se șterge nimic; partea proastă este că harababura este așa de mare, că va trebui să vă repuneți totul în ordine și asta vă va lua mult timp.