Configurare sunet Macbook pentru sistem home cinema

Salutare!
Mi-am conectat macbook air-ul la un sistem home cinema cu 4 boxe si un subwoofer. Problema e ca se aude numai in 2 boxe. Stie cineva cum l-as putea “configura”?

Multumesc

Păi nu trebuia placă audio specială pentru sistem 5.1? Sau a fost depășit momentul?

Tu cum ți-ai conectat Mac-ul la sistem?

Un exemplu de configurare e aici. Și încă o discuție aici.

pur si simplu am bagat cablu jack in mac si atat

am cumparat un cablu jack hama, din acela cu o mufa jack si cu 2 mufe, una alba una rosie. Mufele alba si rosie le-am conectat la sistem, iar cablu jack in Macbook. Trebuie HDMI?! Ce pana mea? Daca imi conectez laptopul ASUS la acelasi sistem se aude in toate cele 5 boxe.

Din cîte am înțeles eu, HDMI-ul e o alternativă, nu varianta indicată. Și poate pe laptopul ASUS ai suport de sistem 5.1. Niciun Mac, din cîte citesc, nu are integrat așa ceva, deci îți trebuie o placă specială, aș zice eu, nu doar vreun fel de splitter.

Nu mă pricep, nu am avut niciodată un asemenea sistem, cu atît mai puțin pe Mac, dar parcă așa îmi amintesc, de la cunoștințe.

1 Like

Nu cred că e suficient. Citește primul link, mi se pare clar și simplu.

ok, multumesc ! Acum o intrebare mai de noob, s-ar putea strica ceva daca il folosesc asa? Fara sa configurez nimic, chiar daca se aude in 2 boxe.

Păi ce să aibă? totuși ai 5 boxe, nu e păcat că 3 zac?

Alternativa vad ca e fie acel usb card (pe care nu-l gasesc pe niciun site romanesc), fie adaptorul HDMI. Normal ca e nasol ca 3 “stau degeaba”, insa intrebam daca s-ar putea intampla ceva, adica sa fie afectat macbook-ul.

Nu, nici vorbă, nu pățește nimeni nimic.

Dacă vrei să faci o treabă serioasă (mai ales dacă sistemul audio e suficient de fidel sau „performant”), îți poți lua o placă dedicată pentru surround.

Exemple: Creative X-FI, Creative Omni sau chiar ASUS XONAR, dacă vrei să fii „future proof” și pentru sisteme 7.1.

Acuma nu știu dacă ar fi vreo problemă de compatibilitate cu Macbook-ul și OSX, dar, sincer, mă îndoiesc. În orice caz, poți returna produsul sau întreba în prealabil.

Pai asta voi face. Jucaria asta o conectez la macbook si sistemul il conectez la jucarie, nu?

Da. Dacă te deranjează că pierzi un port USB, ia-ți un hub, preferabil alimentat sau caută ceva și mai profi, pe Firewire.