Conexiune de mare viteză pentru suport extern

Pe scurt, am nevoie de o conexiune cu o viteză cît mai bună între un disc extern și MacBook-ul meu.

Știu, SSD extern e cel mai tare, dar nu-mi mai permit. Mi-am luat deja unul și se pare că încă mai am nevoie de spațiu. Totodată, am nevoie și de viteză foarte mare, pentru că l-aș folosi pentru instrumente virtuale în Logic și vorbim de – să zicem – cîte un set de tobe de 5-10 GB fiecare sau mai mult, pe care le tot încarc și schimb. Cu SSD-ul extern actual, pe USB 3.0, îmi încarcă un set de vreo 3.5 GB în cam 5-6 secunde, în jurul vitezei ăsteia m-aș învîrti, hai maxim dublu timp de așteptare.

Variantele pe care le iau în considerare sînt: un hard disk pe Thunderbolt sau 1-2-3 stick-uri pe un hub USB powered.

Ce experiențe aveți? Un card de memorie e o variantă?

Altă opțiune la care mă gîndeam e să-mi înlocuiesc unitatea optică cu un SSD – sînt substanțial mai ieftine și variate cele interne decît cele externe. Dar, cum merge la HDD, se poate și la SSD aplica ulterior o „carcasă” care să schimbe conexiunea SATA într-una USB, ca să-l fac extern, dacă aș vrea vreodată?

Și-a luat un prieten un ssd pe thunderbolt, 240 Gb la vreo 900 de lei. Foarte scump pentru vitezele mici pe care le are. Cu vreo 80 MB/s mai mici decât în cazul unei conexiuni USB3!
Cu stick-urile nu știu, probabil merită încercat.

Uite, dacă te hotărăști să iei un SSD, îl poți pune în carcasa Inateck

Pfff… SSD și pe Thunderbolt! Overkill. :slight_smile:

Pentru adaptor SATA > USB am văzut și un cablu direct de la Anker.

Am făcut ieri un test cu un stick și pare OK, în portul USB al Mac-ului. Acum întrebare: dacă folosesc un hub USB powered de calitate, e (cam) aceeași viteză în el ca și direct în portul Mac-ului?

Fix aceeași viteză. Eu mi-am luat un TP-Link UH 720 care are în plus pe lângă cele 7 porturi USB și două porturi doar pentru încărcare.

1 Like

Mersi, pe ăla îl ochisem și eu. Plus unul de la Belkin și altul de la Anker.

Apropo, dacă hubul are buton on-off, cînd e stins, merge (cu viteză mai mică și, eventual, fără încărcare)? Ar trebui să întreb concret la modelul respectiv sau e vreun răspuns general?

Când e oprit nu mai circulă curent pe niciunul dintre porturi. Adică nici pe alea de încărcare.