Conectare laptop la un imac cu windows

Salut.Am un mac care nu are hdmi,da am thunderbolt,si as dori sa conectez un laptop,practic sa folosesc monitorul imac in locul laptopului,deci ce fac pe laptop sa vad pe ecran la imac,care il folosesc in windows 10,deci laptopul are windows iar imac are tot 10.Am incercat cu cablu thunderbolt de fapt adaptor thunderbolt to hdmi ,da nu functioneaza.Prin wi fi nu reusesc sa gasesc monitorul imac,dar gaseste doar 2 smartv.Cum as putea sa fac ca sa vad ceea ce fac pe laptop sa vad pe monitorul imac care e cel mare de 24 sau 27.Multumesc

A fost, la un moment dat, o generație de iMac-uri care puteau fi folosite ca monitor extern prin ThB. În orice caz, nu se putea cu Windows, numai folosing macOS, asta se cheamă target display mode. Deci, ceea ce vrei tu nu se poate.
Reține că un mac este produs și gândit pt a rula macOS, nu Windows. Poate ar trebui să întrebi pe un forum de Windows dacă se poate ceea ce vrei tu, nu cred. De curiozitate: de ce ai iMac pe care rulezi W 10? CAre e rostul?

il am in dual boot,mac os cu windows 10,deoarece anumite programe nu le gasesc pe sau pentru mac os.Dar daca il bootez pe ,macos,si pe laptop am windows,as putea sa fac sa se vada pe display,repet in varianta mac os.Sigur ar fi o varianta,al meu e din 2013 parca.

Nu știu, nu cred, citește ce spune acolo. Dacă pică pe generația care poate face așa ceva, atunci numai în macOS, dar ambele să ruleze macOS, eu așa citesc acolo.

Salut, poti folosi conectarea wifi, mai jos metoda dar sunt niste conditii:

 1. Metoda:
  https://support.microsoft.com/ro-ro/help/4340331/windows-10-set-up-dual-monitors
 2. Conditii:
  https://support.microsoft.com/ro-ro/help/4028644/windows-open-and-run-dxdiagexe
  Printezi raportul rezultat dupa diagnosticare, ai bunton, e selectat implicit sa-l puna pe desktop. Cauti in raport linia “Miracast”. Daca apare not available, nu merge. De ex, eu am un macbook pro mai vechi, A1226, nu suporta. Daca e mai nou, sunt sanse, repet, verifici raportul dxdiag (windows), miracast.
  Succes!
  P.S.
  Si macbook-ul meu are dual boot, are el capitan si w10/32. Nu am verificat cu mac os.

Nu poti folosi imac-ul ca display extern sub windows.

Numai o anumită serie de iMac-uri au permis target display mode și doar pe sisteme mai vechi, de la Mojave nu mai merge, chiar dacă ai seria de iMac-uri care pot așa ceva. Nu mi-e clar de ce Apple a introdus apoi a scos chestia asta, cred că multora le era utilă. Mă rog, șmecherii Apple…

Initiatorul vicentiu75 dorea sa foloseasca windows, nu mac os.
De aceea in raspunsul meu am precizat ‘ce si cum’ pentru windows. In ale mac-ului sunt incepator, primesc bucuros sfaturi.

Ai testat direct și merge soluția adoptată? Sau ai dat google și ai făcut copy-paste? Am dubii mari că soluția va merge pe un mac pe care rulează Windows, este și motivul pt care, în general, dăm sfaturi pe chestiuni testate direct și care știm că merg în limitele date.
P.S. În general, target display mode prin wi-fi nu are cum merge prea bine, mai ales dacă dorim rezoluție și calitate.

Nu, nu am testat. Pe macbook-ul cu dual boot A1226 pe care-l am, nu merge miracast, e prea vechi. In ceea ce priveste imac-ul, nu ma pot pronunta. Daca laptopul e mai nou, posibil sa functioneze miracast dar nu stiu daca Imac-ul accepta conectarea; de fapt a raspuns nihilsinemac ca nu.
Daca ma gandesc mai bine, initiatorul nici macar nu a precizat ce model de laptop sau Imac are. Presupuneri pot face dar atat. Am presupus ca merge deoarece sunt placut impresionat de compatibilitatea foarte buna a produselor apple ( cu proc intel) cu windows. La macbook-ul pomenit mai devreme, A1226, bootcamp-ul a facut minuni, mi-a instalat toate driverele, doar sunetul nu mergea desi driverul era ok. Dar am rezolvat si asta, am sunet. Functioneaza tot, tastele de volum audio, iluminare tastatura. As fi curios sa ma experimentez windows pe un Imac dar nu am posibilitatea asta.

Am un imac de 27 inch,3,12 procesor,8gb ddr3,1tb din 2013 parca,idea era urmatoarea,doream ca ceea ce facem pe laptop,dat fiind ca e laptopul de serviciu(e un dell ca si marca ) vroiam sa pot vizualiza tot ce fac pe laptop,sa pot vedea pe imac dearece ecranul e de 27 deci mult mai mare decat cel de la laptop.La mine in dual boot cu un windows 10 imacul functioneaza perfect,audio,video,tastatura,mouse,si nu inteleg de ce nu se poate,desi e imac cu maoc os, eu am dual boot deci e totul oficial aprobat de apple,si am windows 10 cu partitia sa,deci eu folosec o bucatica din imac ca sa zicem asa.

Păi încearcă ce ți-a sugerat geomac, eu ți-am dat linkuri la ce zice Apple, vezi și alea. Noi mai mult de atât nu știm, nu ne bate.

1 Like

Poti incerca prin Google Chrome, instalat pe ambele computere si cu un cont Google activ sa operezi laptopul cu win de pe iMac cu macos. Nu stiu exact cum se procedeaza pentru setari, am vazut la un prieten. Daca cauti procedura cu Google sigur o gasesti. Nu stiu cat de eficienta e. Zicea ca a incercat target mode display dar nu i-a reusit.

Merci fain la toti.

Cred că o „fentă” de acest tip se poate face și cu Zoom (l-am tot folosit în perioada asta la lecții) ori cu orice altă aplicație care permite „share screen”, nu cred însă că se ridică la un standard minim pt a viziona filme.

@vicentiu75: Soluția simplă, comodă și eficientă este Microsoft remote desktop (este un soft gratis - dezvoltat de Microsoft - ce ruleză pe mac cu care te conectezi la laptop).