Conectare la Snow Leopard din El Capitan

Pe vremuri, când foloseam un hackintosh sau un Windows 7, mă putea conecta la vechiul Macbook White, care rula un Snow Leopard sau un Lion. Acum, distanța dintre sistemele de operare s-a mărit, folosesc un El Capitan și vechiul Macbook White are Snow Leopard (este ceva mai puțin lent decât un Lion). Dar din păcate, din El Capitan nu mai pot să mă conectez la Snow Lepard din Finder (smb, Go -> Connec to Server). A schimbat Apple ceva? Există vreo metodă prin care să transfer fișiere între cele două Mac-uri, conectate la aceiași rețea WiFi, fără să folosesc un stick USB?

Păi verifică dacă ai bifată opțiunea de a monta automat din Finder… respectiv Finder/Preferances/Connected Servers. Totodată mai trebuie verificat dacă este bifată opțiunea și în Sidebar ( bifă la Shared pe Connected Servers ). De aici încolo este poezie… dacă sunt mai multe computere conectate la aceiași rețea wireless, când deschizi Finder ai să vezi tot ceea ce este conectat la rețea în stânga sub Shared.

Nu ar trebui să fie nicio problemă, ai bifat Sharing în SL?

Corect. Primul pas este cel de a face share la SL, fără acest pas nu ai cum să-l vezi în rețea…

Am uitat să-l bifez. Dar nici așa nu merge, acum primesc un mesaj de eroare: “There was a problem connecting to the server “10.0.1.7”- The server may not exist or it is unavailable at this time. Check the server name or IP address, check your network connection, and then try again."

Nu cred că are legătură. Nu vreau să-l văd automat montat în Finder, vreau să mă conectez din când în când la el, chiar și manual, nu mă deranjează. Problema este că nu se realizează conexiunea. Nu e nici o poezie la mijloc.

Merge, dom’le, restartează calculatoarele și verifică atent setările, ai tu o gîlmă acolo, ceva aiurea.
Nu pot verifica exact situația ta, dar am în rețea mac-uri cu 10.11.x, cu Leopard pe un PPC și un iMac cu Lion, toate merg fără probleme, ba chiar accesează toate discul conectat la routerul wi-fi ca disc comun de rețea.

Păi nu este chiar montat automat, doar apare acolo atunci când dicul cu SL este în rețea. De accesat îl accesezi când vrei. Și cum a spus și Cattus… e ceva ce îți scapă pe la setări, nu are nici o legătură cu OS X 10.11. Eu unul nu prea am înțeles cum e treaba cu smb,Go --> Connect to server… eu unul selectam hdd-ul din share-ul din finder și click pe el, dacă voiam să mă loghez cu drepturi mă logam ca admin și treaba era Ok. Practic tu cam ocolești să ajungi tot acolo, plus că trebuie să introduci o adresă la care teoretic se află server-ul, de aici probabil și eroarea… această adresă nu este aceiași la fiecare conectare a computerului la rețea.

1 Like

Merge! L-am văzut în sidebar, default apare ca guest, dar mă pot loga și ca un user normal. Din Go → Connect to Server tot nu merge, dar nu mai contează, ideea era să-l accesez cumva.

Acum cred că poți să vezi și care era eroarea… dacă te duci la Go - Connect to server ai acolo un istoric al serverelor la care te-ai conectat și implicit apare adresa lor… numai că nu este exprimată ca un ip, sau cel puțin așa afișează. Bine că ai rezolvat… oricum, tu ocoleai să ajungi undeva unde puteai ajunge mai simplu, asta era ideea.

Fii atent când scrii adresa acolo, verifică cum o completează sistemul: cu smb:// în față sau cu afp://? Cred că El Capitan vrea conexiuni SMB by default, e posibil să nu ai SMB activat în Snow Leopard.

Da, asta e, era smb by default, cu afp:// merge și din Go -> Connect to Server.

1 Like