Dacă vreodată aveți nevoie să extrageți rapid textul dintr-o imagine sau orice altceva afișat pe ecranul computerului, atunci încercați Condense, o aplicație pentru OCR care costă doar 5 euro. Știe și limba română și funcționează așa ca în filmulețul următor.
Am încercat să extrag o frază dintr-un document pe care l-am fotografiat mai demult cu telefonul. Rezultatul îl vedeți în poza de mai jos, în colțul din dreapta-sus. A ieșit aproape perfect.
e simpatică, eu folosesc ReadIris 12 luată cu scannerul portabil, foarte reușită, știe aproape toate limbile uzuale, inclusiv româna și, pt unele limbi, grupe de două, de ex. rusă+engleză.
Eu mai am nevoie de OCR, chiar azi i-am „desfăcut” unei colege textele mai vechi ale unui coleg mai în vîrstă, îi editează studiile și omul le mai are doar ca texte cîndva tipărite, fără OCR trebuie rescrise. Deși originalele nu erau tocmai bune, a ieșit suportabil de bine, cu find-replace faci restul, ce nu merge așa, manual.
Dacă aplicația asta are și alte avantaje, aș da bucuros alți 5 euro, e o bună concurență pt IRIS, care s-au cam aruncat la preț în sus, dar aplicația e f. bună.
P.S. La 5 euro, pare un concurent tare de tot pt ReadIris, cred că o iau și eu, la prețul ăsta, dacă e mai bună decît REadiris, e lucru mare.
Atenție: Condense a fost concepută pentru lucra cu pasaje relativ mici de text. Nu e o aplicație pentru conversia unor fișiere mari (cărți etc.) Mai multe detalii aici.
Da, văd… chiar și așa, ar putea fi utilă tocmai pt așa ceva, că e rapidă pt fișiere mici. eu sănt f. mulțumit de Readiris 12 (ultima versiune e 14, au sărit peste 13!), chiar e lucru mare uneori. Asociată unui scanner portabil, acoperă cam tot ce are nevoie un utilizator azi.
Eu folosesc Abbyy Finereader. Mi s-a parut pe departe cel mai bun. Poate scana pagini care contin text, imagini si tabele in acelas timp, poate fi corectat inainte de conversia in fisierul final. Dar, intr-adevar Condense este foarte util, Finereader este totusi consumator de timp.