Componente MacBook AIr

Azi dimineață am avut o problemă cu MacBook Air-ul din dotare care m-a pus pe gânduri. A apărut un zgomot de la ventilator parcă lovea în ceva (suna cam ca bucățile de plastic băgate la roata de Pegas, numai că într-un ritm mult mai rapid).

Am închis laptopul, l-am scuturat un pic și și-a revenit. Poate să fie doar de la ceva mic (firimitură) sau începe să se ducă ventilatorul.

Știe cineva de unde pot cumpăra de la noi piese pentru un MacBook Air?

Dacă ești din București ori ajungi ușor, du-te la ITUrgent, complet Itaoui center Crîngași, et. 3 și vezi ce verdict îți dau. Poate e vorba de o simplă curățare.
La noi piese pt mac-uri găsești la iStyle ori la Noumax la prețuri duble față de piață. Vezi ce găsești pe amazon.co.uk, au cele mai bune prețuri pt Europa.

Mersi. Aș prefera să-mi bag eu nasul în el, nu are rost să plătesc manopera pentru ceva simplu ca schimbatul unui ventilator. Pe iFixit e ghidul pas cu pas și e foarte ușor. Numai că îmi trebuie ventilatorul și o șurubelniță pentalobe. Asta în cazul în care trebui schimbat. Pentru curățat îmi trebuie doar șurubelnița.

Se pare că ventilatorul de la modelul meu (A1466) este același cu cel de la A1369 și de aia nu găseam deloc când căutam după A1466.

Poate că este suficient să cureți praful cu un jet de aer, nu neapărată nevoie de un ventilator nou. Depinde de la caz la caz. Dacă te pricepi, poate că merită să iei un set de șurubelnițe/.

Atenție însă, să nu cumva să dai cu jet de aer fără să-l deschizi și să împiedici palele ventitorului să se învârtă, altfel le poți deteriora destul de urăt.

Mă pricep, nu-i problemă. Am mai făcut d-astea dar nu pe Mac ci pe laptopuri/desktopuri cu Windows. Singura diferență sunt șuruburile și faptul că MacBook Air e mai înghesuit.