Compatibilitate HARD vs OS X version vs. Utilitate

Salut tuturor,

As vrea sa deschid topicul asta pentru ca … din ratacirile mele in spatiul vitual, n-am gasit scai! asa ceva.
Indiefrent de sursa, toti abordeaza problema compatibilitatii in mod secvetial , fara a se gandi la perspective, dimensiuni, schimbari de forma sau de fond. Putine abordari holistice … si nu de multe ori si acelea trunchiate inainte de a-si revela continutul.

  • Asadar, esti programator sau appDev, cu siguranta ai nevoie si de ceva grafica si conexiuni rapide;
  • Sau esti Grafician, ai o statie mai veche si un MBP pe care-ti faci prezentarile/testele / sau poate MAC PRO 2015 … ma rog
  • Sau esti profesor - si-ti cari air-ul peste tot si vrei sa dispui de toate elementele SN capabile sa-ti imbunatateasca speech-ul, dar Airul ltau este din 2011… sau e Late 2016 dar ceva nu merge la SIRI sau la HANDOFF …
  • Sau esti un utilizator de rand care pur si simplu vrea sa experimenteze, sa invete, sa treaca la alt nivel cu masina lui … sa-si puna “GPS si Scaune de Piele incalzite” pentru ca asa s-ar simti el mai confortabil…

**Toate posturile/rolurile astea dau nastere la cateva intrebari cheie : Ce masina alegem? Cu ce “motorizare” o dotam astfel incat sa nu ne dezamageasca, ba chiar sa ne bucure la nevoie - adica problema compatibilitatii intre Masina si Versunile de OS x disponibile ** pe care va invit sa o dezbatem in cele ce urmeaza:

Si am sa incep cu mine … cu MBP ul meu din 2014 DG cu Yosemite pe care-l sincronizez cand si cand cu Imac-ul (late 2012) tot cu Yosemite si cu cateva alte IOS device-uri. Fac grafica de web si de prezentare, folosesc Adobe si cateva aplicatii recente si foarte utile pentru layout framework. My question is: Should I Upgrade to El Capitan or Sierra? Should I need them somehow (:wink:)? What would be than the utility outcome in terms of stability, speed, incoming bugs, features and overal gain? Voi v-ati gandit sa faceti upgrade? Cum ati facut alegerea si in ce context?

Răspunsul meu e simplu: din 2004, de când am devenit utilizator de Mac full-time, niciodată nu mi-am pus întrebarea dacă să fac sau nu update la noua versiune a sistemului. De fiecare dată am upgradat ASAP, chiar în ziua lansării dacă a fost posibil. Asta în condițiile în care folosesc un Mac minim 3-4 ani. Cu mici excepții apărute de-a lungul timpului, de obicei beneficiile aduse de noul sistem, oricât de mici, au depășit inconvenientele (dacă acestea au existat).

Cu Mac-urile tale nici n-aș sta pe gânduri, aș trece la Sierra imediat. Deși după ultimul update am niște bug-uri grafice în Illustrator și InDesign… :confused:

Eu am făcut update la Sierra, clar că era compatibil hardware (…) dar pentru că am hotărât că Siri e bloatware pentru mine și din considerente de compatibilitate cu anumite aplicații m-am întors la El Capitan.

pai la asta ma gandeam si eu. folosesc InDesign - nu chiar des. Am auzit insa ca pregatesc si ei un Update. S’apoi… nus la ce mi-ar folosi SIRI … poate ca experienta…s-o folosesc pe post de enciclopedie

Cat despre El Capitan … pare ca a abandonat cam repede corabia … ceva putred tre sa fi fost acolo.
Cu Yosemite am doar probleme la handoff … ca nu mi se actualizeaza sincronizeaza toate cele asa cum s-a reclamat. In schimb e cuminte.

A si mai era un aspect … El Capitan am citit parca mai deunazi ca facea DG management destul de prost, mai ales la aplicatii din alte medii (office) unde la convertire sau salvari sau concatenari de text cu grafica intra aiurea placa dedicata ( cu preluari de proces intermitnte) si manca bateria/memoria. Ma tem ca si suita Adobe … face subiectul unor astfel de tratamente…

Oricum, daca are cineva MBP mai recent si face grafica + office +mail+ceva HTML si are Sierra sau ElCapitan … as fi curios sa stiu cat de multumit este si unde a intalnit bottlenecks.

Ca principiu general, pui ultimul sistem suportat de config hard. Sigur, dacă folosești anumite aplicații gen InDesign, te uiți puțin și vezi ce probleme de compatibilitate au și nu te grăbești foarte tare, dacă asemenea aplicații sînt vitale pt tine.