Coconut battery

Salutare!

Tocmai mi-am cumparat un macbook air m1, varianta cu 16 gb de ram.

Sunt doua chestiuni pe care nu le inteleg:

  1. De ce in coconut battery imi arata 97,5% viata bateriei iar in meniul laptopului, la baterie - stare sanatate baterie imi arata: Normal Capacitate maxima 100%.

De asemenea, in coconut nu imi afiseaza producatorul bateriei, la “manufacturer” scrie “Not readable”.
Captură de ecran din 2022-02-12 la 15.33.22

La fel, spre deosebire de macul pro, in meniul bateriei nu imi afiseaza optiunea ïncarcare optimizata".

in rest, e foarte bun laptopul. ll tin la un monitor secundar, totul se misca impecabil fara sa se incalzeasca deloc. Au facut treaba buna cei de la Apple.

Ai ultima versiune de C.B.?
C.B. nu inventează nimic, culege informația din sistem.

Da, am downloadat-o chiar cand l-am cumparat.

Posibil ca după o descărcare completă a bateriei (o lași să pice calculatorul în somn și conectezi atunci încărcătorul) și o încărcare completă, s-ar putea ca discrepanțele de citire să dispară.

ar putea fino problema cu bateria? sau e ceva incompatibilitate cu procesoarele m si coconut?

Aplicația este etichetată „universal”, ceea ce înseamnă că e bibilită și pt Intel și pt M-uri. Asta teoretic, cel puțin.

cu toate astea, vad mai multi care se plang la procesoarel apple de aplicatie pe forumuri.

Să-l folosești sănătos …

Părere: am ales (acum multă vreme) să-mi ignor (până la suprimare) toate aceste porniri pe care le aveam de a bibili orice aspect ce țin de computer gen: memoria: cum de-i atâta alocat, ce-i cu procesul ăsta de consumă atătea resurse , bateria: am uitat să-i fac un ciclu complet, uau iarăși am 200 GB în downloads si mii de fișiere … trebuie să-l golesc, sau altele gen: am citit într-un articol cum poți să optimizezi …, etc. (știi tu …)

  • consider că-i responsabilitatea lui, a echipamentului, să mergă ok și să-si facă toate procedurile necsare … și culmea: de regulă merge. Este aiurea să verifici dacă roțile autoturismului se rotesc atunci când conduci.
  • nu mai țin minte de când nu le-am dat shutdown (folosesc un M1 - Air si un iMac) → este treaba lor să intre în sleep . La Air pur și simplu închid capacul și-l pun în geantă - când se plânge că-i la 10% îl pun la încărcat
  • mă uit peste sistem doar atunci când apare o problemă care mă supăra - nimic proactiv.

Ignorând toate aceste întrebări și posibile probleme sunt mai zen (happy ?), și mii mai drag computerul.

2 Likes

De acord, nu e nevoie să fii prea atent la toate detaliile astea. Singurul lucru deranjant la o baterie este, să zicem, că a picat la 75% după 7 luni, asta ar însemna că, în ritmul ăsta, va fi pe la 50% la un an… Fiind în garanție, dacă e nou, folosesc garanția. Dacă a sculă în garanție, o folosești normal ori peste normal. Nici eu nu închid un portabil la drum, e mai rău să-l tot pornești și să-l închizi tot timpul.