Ce așteptăm azi? Eu sunt foarte curios cum va arăta noul iOS, după descriere e ceea ce anticipam demult… Nu am instalat versiuni beta, nu am avut timp de teste.
Eu aștept noul macOS, ca să fac o reinstalare pe curat pe bătrânul meu MacBook Pro, care a cam obosit în ultimul timp. Știu, n-o să-l lanseze astăzi, mai avem de așteptat una sau două săptămâni.
Noutățile hardware nu mă tentează, cu excepția acelui MacBook Pro de 16" despre care se tot vorbește. Ar putea fi un upgrade bun anul viitor pentru mine, dar mă tem că va avea un preț super-premium.
Ei, și eu îl aștept, dar cel mai tare m-ar interesa noua interfață a iOS-ului care, după câte pricep, va fi mult îmbunătățită: se va putea conecta maus, disc extern… un fel de Finder. Sunt multe detalii încă foarte greoaie în iOS. Noul MBP ar fi prea mare și prea scump pt nevoile mele, pt tine însă ar fi ceva tare.
Gata, peste 4 zile vine iOS 13 și pe 30 sept. bine iOS 13.1, este prima oară când aștept cu nerăbdare un update la iOS, de fapt sunt curios cum se va comporta iPad OS, presupun că vin simultan.
iPad OS vine pe 30 septembrie.
Eu am înțeles că pe 30 vine iOS 13.1, că nimeni nu prea pricepe de ce e pe beta 13.1 înainte să apară 13. Dar, mă rog…
N-au terminat tot ce și-au propus pentru iOS 13. Aud că sunt în întârziere și cu macOS Catalina, ultimele beta-uri fiind cam băgoase. De aceea au ales să lanseze o parte din funcțiile noi ceva mai târziu, în iOS 13.1.
Fiind un upgrade major pe zona iOS și relativ major pe macOS, fiind nevoiți să le coordoneze cumva, mi se pare firesc să le bibilească mai atent. Oricum, dacă descrierile sunt corecte, iPad OS va fi un upgrade major.
Mă mănâncă undeva să-mi iau un AppleTV, pentru TV+, oferta de TV+ gratuit un an, Apple Arcade (care vine peste câteva zile, plus posibilitatea de a conecta un controller PS4, care e mișto) și streaming în general (HBO GO, Netflix, Prime), dar văd că ultimul model a apărut în 2017. Urmează ceva mai nou în curând? MacRumors zice să nu cumpăr acum, dar mai zice că un model nou ar putea fi anunțat la evenimentul din septembrie, ceea ce nu s-a întâmplat. Nu că m-ar interesa neapărat ultimul model, dar bănuiesc că mai scad prețurile la cele existente. De asemenea, dacă noi intrăm și noi în rândul lumii și avem Apple TV+ de la lansare, știe cineva dacă se mai relaxează puțin drepturile de autor, să ne lase și pe noi să plătim pentru închiriere sau cumpărare de filme din magazinul românesc, fără să folosim artificii cu magazine din US?
Dacă vrei Apple TV, ia-l… Mereu va apărea ceva și mai nou, și mai sus, și mai tare etc. etc. Chestia cu șmecherii sau non-șmecherii ține de politica Apple, naiba știe ce scornicesc.
Eu mai aștept până în octombrie, e posibil să scoată atunci un Apple TV nou.
Să anunțați și aici dacă apare biblioteca de filme iTunes și în România. Filmele sînt singurul tip de conținut pe care-l mai piratez, din cauză că nu găsesc niciun serviciu de streaming suficient de bogat și actualizat în ofertă… Și să ai abonament Netflix, Amazon Prime și HBO Go doar ca să iei ceva de ici, ceva de colo mi se pare mult mai mult decît sînt dispus să consum în această direcție. Deocamdată, mi-am luat un Chromecast (varianta FHD, n-am TV 4k, nici în plan) și fac streaming de pe laptop la conținutul piratat.
Nu știu, vouă nu vi s-ar părea normal și binevenit să avem pe un serviciu de streaming și filme noi, imediat după lansarea în cinematografe, cum e cu muzica, dar și clasice și o bibliotecă bogată, undeva, la un loc? Oare alte țări au? Sau nu înțeleg eu cum funcționează industria asta, e după reguli diferite față de muzică?
Nicăieri nu există opțiunea asta. Filmele noi trebuie mai întâi să-și scoată banii din cinema. Dacă le-ar pune online imediat după lansare, ar avea încasări foarte slabe.
Cam la fel e și cu muzica. Grosul încasărilor vine acum din concerte live. Online-ul a făcut praf vânzările de albume.
Înțeleg. Mă gîndeam eu că e așa… Dar ar putea să facă să se plătească pe vizionare, ceva mai puțin decît un bilet la cinema și aia e. În fine, m-am lămurit: ori vezi la cinema, ori aștepți să se mai învechească și-l cumperi pe DVD/digital.
Hehe, să vezi atunci “CAM release-uri” HD, filmate din fața ecranului computerului
(poate chiar screen recording adevărat, deși se folosesc metode pentru a împiedica treaba asta).
Fraier mai sînt, înseamnă Eu mă gîndeam la un utilizator cinstit, nici prin gînd nu-mi trecea să caut variante de furtișag. Dar ai mare dreptate!
Asta aștept și eu cu mare interes, parcă zicea @tudor despre ceva secțiune de help în românește în direcția asta, care ar putea înseamna că măcar se pregătesc pentru asta.
În cel mai rău caz, se poate rezolva cu un cont de iTunes Store de US.
Păi nu ești obligat să ai acces permanent la toate. Eu am avut Netflix cât timp mă uitam la Star Trek: Discovery, acum am suspendat abonamentul. O să-mi fac abonament la Prime, când apare Star Trek: Picard. Am mai avut la Prime când urmăream The Man in the High Castle. HBO GO îl am continuu, că e legat de abonamentul de cablu și e cel mai ieftin.
Evident, am acasă peste 100 de CD-uri și DVD-uri cu muzică, la un moment dat am început să le digitalizez, după care m-am plictisit.
eMAG are politică de retur de 30 de zile
Oh, cred că am fost eu out of the loop în ultima perioada, pentru că e prima data când văd noul MacPro! Și arată ca pe vremuri, ceea ce e excelent.