Chat topic vol. 4

Forum says:

Tempus fugit very fast! :smiley:

La orele 20.00 ora RO s-a săltat pe server iPad OS 13.1, i-am dat drumul, cică durează 2 ore, dar sper să fie mai puțin, uneori e mai pesimist decât realitatea.

hopa-șa, 13.1.2…

Am fost ocupat în perioada asta și habar n-am avut că Microsoft a lansat niște chestii foarte interesante acum două zile, inclusiv un smartphone cu Android:

Lansarea primei tastaturi (se pare) cu touchpad pt iPad-uri mă face să cred că Apple se îndreaptă, evident, spre tableta+notebook „all-in-one”, deși Cook ne-a tot aburit că nu vor face așa ceva. Cred că temporiza lucrurile pt a nu face promisiuni prea devreme. Deși funcția de maus, cu acel cerculeț care imită degetul, este un pic ciudată și nelucrată ca lumea (interferează cu unele funcții dacă tastatura este smart), mi se pare evident că Apple va perfecționa iPad OS până la funcțiile din macOS. Posibil ca anul viitor să avem o nouă generație de iBook, tabletă+notebook, care va rula iPad OS. Nu știu dacă îl voi numi așa pe băiețel, dar - oricum - cu o asemenea tastatură și cu un iPad OS mai șlefuit un pic cam acolo a ajuns.

Azi s-a dat drumul la Apple TV+, moment în care mi-am dat seama că eu nu am aplicația respectivă pe Apple TV, iar cea de pe telefon îmi spune în continuare No Videos și atât. Păi nu era înțelegerea că Apple TV+ se lansează în 100 de țări sau așa ceva?

Țeapă cu România, nu apare Apple TV+ în lista de servicii oferite de Apple:

Eu am cont de SUA și am remarcat cu tristețe faptul că toate trailerele la show-urile de pe TV+ au subtitrări în N limbi, numai în limba română nu.

O să-mi fac dracului cont de Botswana ca să mă uit la filme.
Le plătesc în valuta forte a țării respective. :rage:

42

1 Like

WTF!

Până și în Republica Moldova au. Poate e o chestie temporară…

Moldovenii au filme în iTunes Store, ceea ce noi nu avem nici acum, după atâția ani de la lansare.

Eu am primit un mesaj in aplicatia apple tv ca am un an gratis de Apple tv+. Ceva legat de o achizitie recenta(telefon). Si contul meu e de SUA.

Ok, mai o chestie din asta și încep să mă uit la telefoane Motorola și Sony. Că la mac oricum am renunțat deja.

Nu cred că Apple e problema aici. România e problema. Am fost mereu ultimii din Europa și la Spotify, Netflix, etc.

Mai bine schimbi țara decât telefonul :laughing:

1 Like

Este evident vorba de normele RO care sunt foarte birocratice și cer timp pentru a trece prin toate fazele de aprobare. Altă logică nu văd să fie. Eu nu mă mai frământ cu asemenea probleme, le iau ca atare și beau o cafea dimineața sau o bere după orele 16.

1 Like

Puțin cam târziu, dar ar fi fost interesantă o analiză a candidaților la alegeri în funcție de fonturile folosite în campania electorală :slight_smile:

Parcă la Dan Barna am văzut Helvetica, dar nu sunt sigur.

Asta chiar e o chestie mișto de care nu știam.

Dar este implicită. După upgrade de la Mojave, am avut direct iPhone-ul în Finder. Dar, pentru update de iOS, prefer Apple Configurator 2, care este gratuit în AppStore.

Păi este, am folosit-o și eu, dar nu știam că permite să te mai joci un pic cu fișierele. Sau nu permite? Că nu am apucat să bibilesc, am fost pe drum 7 zile.

Nu mai mult, decât permitea iTunes înainte. Deoarece au spart iTunes în Music, tv și Podcasts, au stransferat funcția din iTunes în Finder. Atât. Mai greu mă obișnuiesc cu denumirea de “Bin”, în loc de “Trash”, dar asta e, țara arde și baba se piaptănă.