Chat topic vol. 2

Avem astăzi update-uri pentru toate OS-urile de la Apple. :sunglasses:

1 Like

Mîine se lansează Scrivener pentru iOS, va costa 20€. Pare foarte fain, pentru cine e deja obișnuit cu aplicația desktop.

Este o aplicație cît se poate de bună, am și eu licență luată cîndva într-un bundle, dacă nu m-aș fi obșnuit cu Nisus, cert era o alternativă f. bună.

Și primul review. (Scrivener iOS)

Foloseste cineva MiniDrive ? daca da care sunt ratele de citire/scriere?

Dacă tot dai banu, ia unu de 250:


Raportul capacitate/preț e cel mai bun la 250 GB, nu la 120.
Vezi și discuția de aici.

OK merci dar viteza de citire/scriere? intreb daca as putea instala de ex. jocuri pe el … sau sa instalez applicatii nu numai sa il tin ca un simplu storage ca pt asta am NAS

Adobe a lansat aplicație pentru Apple TV, care permite să vezi catalogul din cloud. Mișto. Adică înțeleg cum s-ar putea dovedi utilă, de ce nu? E drept că, cine e suficient de pretențios încît să folosească mai degrabă Lr + Ps în loc de Photos (cu al său iCloud), probabil nu va fi foarte încîntat să vadă pozele muncite pe un TV, dar parcă vedem din ce în ce mai multă prietenie între Adobe și Apple. :slight_smile:

1 Like

Țin minte că unii au testat viteza de citire/scriere pe card-urile astea și a ieșit foarte bună.

O să-i consider cu adevărat prieteni atunci când Adobe va face niște aplicații adevărate pentru iPad, nu aburelile astea de acum.

Nu cred că Adobe își va bate capul atît timp cît iOS nu este un sistem pro, este un sistem gîndit pt telefoane și iPod-uri și care efectiv nu se poate adapta din mers la un device pro precum noua serie iPad Pro. În clipa în care iOS sau cum s-ar numi un sistem special gîndit pt iPad-uri pro, atunci Adobe va face, cert, și aplicațiile corespunzătoare. Eu așa cred.

S-a deschis oficial Upthere, serviciul cloud făcut de echipa lui Bertrand Serlet. Oferă aplicație pentru iOS.

Pare foarte tentantă chestia asta. E cît plătesc la Vodafone.

Acuma corectați-mă dacă greșesc, dar ideea de a avea totul în cloud fără sincronizare locală nu mi se pare bună, decît dacă (1) majoritatea fișierelor pe care le ai acolo le vrei “read only” sau (2) platforma e suficient de puternică încît să permită și ceva lucru pe fișierele alea.

Cum ar funcționa treaba? Descarci fișierul din Upthere, lucrezi pe el și-l urci la loc? Care mai e distracția dacă nu există fișiere locale, sincronizate?

Îmi scapă ceva?

Ei fac reclamă cu poze și mai zic ceva de niște documente în acel Loop. Știu că e la început și au mult de dezvoltat, dar, de curiozitate, de ce ați folosi așa ceva (față de Dropbox, Google Drive + Photos și toți norișorii mai cunoscuți)?

Cred că Upthere se adresează în principal celor care nu au suficient spațiu de stocare pe telefon sau pe laptop, caz în care e avantajos să ții documentele numai în cloud, nu și local.

Mai e și situația în care nu vrei să aștepți ca Dropbox să descarce din nou fișierele pe computer ori de câte ori reinstalezi pe curat sistemul de operare, atunci când îți iei un computer nou etc. Sau atunci când bootezi în Windows/Bootcamp să mai descarce și acolo fișierele încă o dată. Mi s-a întâmplat mie de câteva ori chestia asta, până am exclus de la sync folderele mai voluminoase.

Păi pentru salvat spațiu, mai ales pe telefon, cloud-urile fac asta, din cîte știu, nu descarcă nimic local pînă nu apeși pe fișierele respective (cu excepția celor sincronizate, e.g. poze, dar le poți șterge după urcare și gata).

Iar pentru a aștepta descărcarea, sînt de acord, și eu am reinstalat sistemul de curînd și am așteptat cîteva ore numai indexarea a ~100 GB în Dropbox. Dar, pe de altă parte, Upthere se laudă cu aplicația lor din care administrezi fișierele, exclusiv online, or cloud-urile au deja așa ceva: site-ul. În plus, mie mi-e absolut indispensabil să am cîteva zeci de GB descărcați și sincronizați local. Sînt cărți, poze și alte materiale cu și în care umblu foarte frecvent.

Mai nou, Dropbox e suficient de deștept să-ți ofere opțiunea de Selective Sync încă de la prima lansare.

Salut și mă bucură atît ideea unei interfețe/aplicații mai prietenoase și bogate pentru administrarea fișierelor din cloud. La fel mă bucură și ideea unui fel de cloud OS, în cazul în care în direcția aia bat.

Ceea ce vreau să spun, însă, este că momentan, pentru necesitățile mele, nu văd nimic bun sau în plus la acest serviciu. Doar interfața ceva mai frumoasă și prietenoasă, dar funcțiile nu mă conving.

Desigur, fiecare cu ale lui. Mai mult am postat și să aflu părerile voastre, cum și dacă vă vedeți folosindu-l și, cu ocazia asta, să mă asigur și că l-am înțeles corect.

Aplicația Upthere Home pentru Mac sau Windows are rolul de a permite editarea fișierelor și uploadul automat înapoi în cloud. Cu browserul nu poți face asta decât manual. Înțeleg că atunci când editezi un document în Upthere, îți păstrează automat în cloud și versiunea anterioară.

Toate cloud-urile pe care le-am folosit eu (iCloud, Dropbox, Box,…) funcționează numai pe principiul sync: dacă ștergi ceva de pe telefon, se șterge și din cloud și de peste tot. Deci obligatoriu ai fișierele și local. Nu-i așa?

EDIT: de fapt pe telefon Dropbox nu salvează nimic local decât dacă-i zic eu. Nu știu acuma cum face cu pozele, le mută în Dropbox, sau le copiază acolo?

Nu-i așa. Dropbox are secțiunea de Camera Uploads care urcă (copiază) automat pozele noi din Camera Roll, pe care apoi le poți șterge din telefon. Asta ar trebui să meargă automat, au oferit-o ca variantă de backup după ce au desființat [cum-îi-spunea-aplicației-lor-numai-pt-poze].

Plus că poți urca manual ce fișiere (documente) vrei din telefon în Dropbox. Sync (eventual selectiv) eu fac cu GoodReader, dar în rest, urcare doar.

Interesant dacă Upthere urcă singur la loc fișierul editat, e un lucru bun.

Aplicația Upthere pentru Mac este (din câte îmi dau eu seama) doar un uploader cu previzualizare. Am uploadat un fișier Adobe Illustrator și un document Word dar nu reușesc să găsesc vreo metodă de a face altceva cu fișierele (editare, ștergere). Poate mai încolo. :confused: