Chat topic vol.1

Vreau să adaug ceva, poate evident, poate folositor.

Mi-am cumpărat niște căști Sony bluetooth, iar firul lor nu are comenzi pe fir. Așa că am riscat, cumpărînd un cablu cu comenzi de la Beats (cel din stînga, RemoteTalk). Și funcționează impecabil toate comenzile, atît pe iPhone/iPad, cît și pe Mac, atunci cînd îl înfig în căștile Sony.

E singurul cablu pe care l-am găsit la vînzare în România, cu controale pe fir și poate merită ținut cont de el, ca de rezervă, dacă aveți căști cu cablu detașabil și vreți toate funcțiile cu produsele Apple.

Odată cu noul update de soft pe forum s-a modificat afișarea hyperlinkurilor. Dacă înainte selectam un cuvât și-mi alegeam din meniul de mai sus să inserez un link, îmi transforma cuvântul selectat în link. Acum nu mai face asta automat, meniul arată diferit și-mi zice să pun între ghilimele textul pe care vreau să-l afișeze. Nu prea la îndemână. Da’ ne obișnuim, cred.

Vouă nu vi se mișcă absolut execrabil aplicația de contacte pe Mac?

Am vreo 400 și ceva de intrări, iar dacă vreau să fac modificări, mutări în grupuri, uneori chiar și scroll rapid prin listă, sacadează masiv. Și nu am decît contul de iCloud, în principal. Le mai am și pe cele de Yahoo și Facebook, dar acolo dacă sînt 20 de contacte, împreună.

A fost un bug, s-a rezolvat cu un update.

1 Like

Păi face așa din cauză că permanent se urcă pe net și face sync cu iCloud și cu Google. Da, se mișcă mult mai prost decît pe vremea lui Snow Leopard, dar motivul ăsta este, cel principal. Și pe mine mă enervează, dar nu mai are rost să trimit BRs, nu se întîmplă nimic, în esență. Dacă Apple nu va face mutări importante la vîrf, va începe să cadă. De fapt, deja cade, dar – fiind foarte sus – nu se simte. Dacă nu vor lua măsuri rapid, anul viitor, avalanșa nu va mai putea fi oprită.

7 posts were split to a new topic: iPad Pro, primele review-uri și impresii

Ce tare e softul ăsta de forum. Citeam răspunsul lui Tudor când am văzut că apare postarea lui @Adrian_Manea și am văzut și editările ulterioare pe care le-a făcut, fără să dau niciun refresh. :cool:

Apropo de softul cool de forum: știați de notificările din browser, da? Dacă sunt activate și aveți MacForum deschis într-un tab/fereastră inactive, veți primi o notificare atunci când apare un mesaj nou în topicul pe care-l aveți deschis, sau atunci când primiți un mesaj privat.

Setarea pentru notificări e în preferințe.

Forumul arată minunat, este unul dintre cele mai frumoase pe care le vizitez, iar conținutul tot mai bun, lumea vine în număr tot mai mare.

Nu doar că arată bine, dar e și funcțional. Am fost sceptic la început, când s-a renunțat la vechiul forum/chat, dar se pare că noua soluție funcționează, îmi place.

Si mie imi place acest design. Mult mai usor de folosit.

Și mie mi se pare foarte curat, ușor de navigat, iar faptul că are auto-refresh e esențial. Am mai întîlnit modelul acesta și la alte forumuri, pare a fi “noua eră”. :smile: E de bine.

În altă ordine de idei, voi știați că puteți crea calendare din pozele din Photos? Eu aseară am aflat. Nu că aș fi întors pe toate părțile aplicația Photos, n-am prea folosit-o. De fapt, mai multe “chestii” pot fi create cu pozele de acolo. Click pe plusul din dreapta sus, de pe toolbar:

Vă faceți că locuiți în State și vreți, la final, să comandați în print ce creați și apoi selectați tot, File > Print și salvați PDF.

Îmi amintesc că după o vacanță, am petrecut cîteva ore în iPhoto făcînd un album (Photo Book) foarte complex, cu pagini cu hartă, mesaje, colaje etc și m-am distrat. Mă bucur să regăsesc posibilitatea asta în Photos.

E din august dar cred ca e inca valabila treaba…

Căderile la bursă ale Chinei sigur că afectează toată lumea, inclusiv pe Apple, care are vînzări mari acolo, piața aia e de cîteva ori mai mare decît toată Europa la un loc. Aici nu ai ce face, de altfel, între timp, China și-a mai revenit la bursă.
Necazul este că Apple are problemele de bază în altă parte, are acolo unde poate controla și nu mai controlează, bîjbîie, ezită, lucrează pe sponci, asta mi se pare tragic.

4 posts were split to a new topic: Cum dezinstalez aplicații în OS X?

@Cattus_Thraex ia-ți o cană de vin și te amuză (sunt sigur că-ți va fi pe plac)

Manualul de la [MacBok Pro 13 Retina 2015] (https://manuals.info.apple.com/MANUALS/1000/MA1695/ro_RO/macbook_pro_retina_13_inch_early_2015_V2_essentials_ro.pdf) pagina 32:

și pagina 33:

Pe sistemul în română, Keychain Access (ăla de ține parolele & stuff) e tradus Acces portchei :smiley:

2 Likes

Deja nu mă mai amuz de chestiile astea, dovedesc tipul românesc: lucrul prost făcut. Este cu atît mai revoltător cu cît o face Apple. De atlfel, m-am și retras din orice teste pt ei, de vreme ce-i doare-n c… de feedback, ce rost are să mai pierd timpul?
Mi s-ar mult mai util dacă macuserii, cît mai mulți, le-ar scrie pe tema asta, repetat și insistent, altfel nu văd rostul.

Am descoperit recent o aplicație simpatică, Quiver, ajunsă acum la versiunea 3. E prezentată drept “programmer’s notebook”, dar cred că poate fi folosită de oricine are nevoie să scrie text (formatat sau nu), împreună cu blocuri de cod, LaTeX și Markdown. E interesantă abordarea cu “blocuri”, durează un pic să te obișnuiești cu ea, dar per ansamblu, mi se pare o aplicație bună. Iar dezvoltatorul e foarte activ, precum și evoluția aplicației.

Eu am descoperit una chiar foarrte bună: convertor PDF la doc ori rtf, PDF to Word by Feiphone. Versiunea gratuită convertește doar 2 pagini, dar cred că voi da 30 euro pe ea. Am testat-o cu un text bilingv român-ceh și a ieșit perfect! inclusiv formatarea italic și bold. Se găsește pe AppStore.

Am intalnit co chestie ciudata cu un mp3 player care e vazut de un Air cu El Capitan si nu e vazut de un alt leptop cu windows 7. Oare de ce? Laptopul celalalt are si el ca si air si mp3 player-ul cativa ani vechime.