Cel mai ok OSX pentru MacBook Late 2008 aluminum (probleme supraincalzire)

Salutare,

Am un MacBook Aluminum Late 2008, 4 GB RAM si 250 GB SSD Samsung si ma intereseaza care este cel mai indicat OSX pentru el. In prezent ruleaza 10.9 Mavericks. Precizez ca se incalzeste destul de des, chiar si daca nu este “stresat” cu task-uri prea multe (coolerul porneste la maxim). Am facut si o schimbare a pastei termoconductoare, situatia este exact la fel.

Multumesc!

Se pune ultimul sistem de operare suportat de config hard, în cazul tău 10.11.x Căpitanul. Ce înseamnă, în termeni minimal exacți, „Precizez ca se incalzeste destul de des”?
Nu are rost să stai mai jos de cât suportă.

Ma gandeam ca daca e mai vechi OS-ul, atunci nu trage asa mult de hardware. Se incalzeste, pur si simplu cand descarc un torrent, sau fac task-uri simple, fara multe procese care sa ruleze in paralel.

Partile marcate in poza efectiv “ard”, iar uneori incepe si coolerul sa se tureze… si pana la un shutdown, nu se mai opreste.

Untitled

Trebuie identificată cauza acestei încălziri excesive, nu rezolvi nimic dacă rămâi la 10.9

Adică l-ai desfăcut complet și ai schimbat pasta? Ce pastă ai folosit?

Da. Desfacut complet, curatat pasta veche / uscata, pus pasta noua. Ceva Thermaltake am pus.

E posibil ca pasta să-și facă efectul abia peste o zi-două de funcționare.
E posibil ca tălpile să nu calce bine, să ai contact imperfect, o problemă mecanică. Sau vreun chip să se încălzească mai mult, are ceva vârstă.
LE. Eu l-aș desface din nou și l-aș lăsa să ruleze desfăcut ca să pot monitoriza căldura.

Am sa incerc. Multumesc!

“Dacă descarc un torrent” Fă o probă, copiază câțiva G de informații de pe un hard extern pe desktop (după care ștergi). În timpul ăsta nu faci nimic, doar vezi dacă se încălzește în timp ce copiază.
Dacă da, ai un antivirus care analizează fiecare bit de informație nouă și solicită CPU la greu. Eu am avut problemă asemănătoare… beachball cam tot timpul și consum mare de CPU (windowserver). Am dat un etrecheck, care m-a avertizat de antivirus. Am dezinstalat Avast și am scăpat de probleme.

Am incercat si asa. Se incalzeste si intra coolerul. Nu am antivirus instalat, am facut un clean install de El Capitan azi.

Ma gandesc ca ai facut deja PRAM si SMC reset, nu? Daca nu, fa-le, sunt indicate.
Daca ai curatat laptop-ul, era bine sa il fi curatat de praf. Am auzit de cazuri in care praful se depune pe palele cooler-ului si asta ar fi un factor ce duce la supraincalzire. In alta ordine de idei, am vazut ca ai schimbat HDD-ul cu SSD, MacBook-ul tau neavand stock SSD. Ar trebui sa verifici cablul de SATA sa nu fie rupt si deasemenea senzorul de temperatura daca mai functioneaza. Auzisem ca la unele modele, in urma upgrade-ului la SSD, un anumit senzor de temperatura nu mai functioneaza. Astea sunt sfaturi ce imi vin pe moment. Daca mai gasesc ceva util, voi posta aici.

Sunt aplicații care „lucrează” în background, nu neapărat un AV, nu este deloc exclus să ai așa ceva instalat. În foarte multe cazuri, o afirmație gen „nu am nimic special instalat” nu se verifică, până la urmă.
Ce fel de „clean install” ai făcut? Peste sistemul vechi, fără ștergerea discului sau „from the scratch”, cu ștergerea discului? Doar ultima variantă ar fi relevantă, deoarece pe prima variantă ai păstrat tot ce aveai instalat, inclusiv o aplicație care poate încălzi calculatorul.

Am sters discul, am repartitionat si instalat El Capitan. Am incercat si PRAM + SMC reset. Am curatat si palele coolerului de praf cand l-am desfacut. O sa verific cablul SATA. Cum verific daca functioneaza senzorul de temperatura?

Fa un Apple Hardware Test si vezi daca e ok partea hard.

Nu merge. Am urmat instructiunile de pe site de la Apple. Intra direct in OS.

Citešte atent ce scrie aici. Pe modelul táu, AHT nu mai existá preinstalat, va trebui sá-l descarci.

Poți să încerci rularea AHT și de pe internet: