Ce e un macmini si daca merge pus la un tv?

Vazand pretul destul de bun al acestui device destul de calumea ‘‘designed by Apple in California’’ , m-am gandit ca mi l-as putea lua. Sunt anumite lucruri pe care nu le stiu. In primul rand la ce ecran pot sa-l conectez, adica daca vine el cu cablurile necesare ( nu ma pricep la denumirile cablurilor) sau trebuie ca eu sa achizitionez ceea ce-mi trebuie pentru a-l conecta la tv. In al doilea rand as vrea sa stiu daca merge la fel de bine sau poate mai bine decat un macbook air, si nu in ultimul rand daca merge la fel de iute chiar de nu are un SSD ca si mac-urile. Sper sa aflu tot ceea ce e posibil despre mac mini de la voi. Mersi!

Macmini este un produs de succes al lui Apple, acoperind nevoile uzuale spre semipro.
Da, evident că se poate conecta la un televizor, cel mai bine prin cablu HDMI, ultimele generații au două ieșiri, minidisplay, acum Thunderbolt și HDMI. Descarcă baza de date gratuită Mactracker, ai acolo config pt fiecare model.
Cablul se ie separat, în cutie ai, cred, un adaptor. Ale mele aveau, nu știu dacă și acuma se dau cu adaptor. Oricum, un adaptor nu e un capăt de lume. Cele Apple sînt destul de scumpe, dar găsești și compatibile, vezi la conectica.ro .
Nu poți compara un mini cu un Air, unul e un mic desktop, celălalt este un portabil.
Evident că un SSD îi dă mare brînci în sus, mini-urile nu vin însă cu mini la bord. Ultimului mini pe care l-am avut i-am pus un hibrid, a fost suficient să-l fac mai vioi.
Există și opțiunea să ai un portabil (Air, MacBook ori MacBook Pro, după buzunar) și acasă să-ți faci o stație de lucru, ca în atașament (poza e mai veche, dar e același lucru).

De exemplu, ultimul model de mini, lansat în 2014, are ieșirea video ca în poză. Există și modele care vin cu flash drive, dar prețul urcă în funcție de capacitatea discului. Dacă te orientezi spre un mini, un SSD de 250 GB ar fi suficient, poți face stocare pe discuri externe cîte vrei.
Poza a făcută după baza de date Mactracker. Eu am avut 2 monitoare la ultimul meu mini, e foarte comod să lucrezi așa.

mersi frumos, chiar m-ai lamurit. Totusi un air de 13 e ideal .

Dacă ai nevoie de portabilitate, evident. Dacă vrei și portabil performant și desktop performant, MacBook Pro + extensia de desktop din poza de mai sus.
Nu aș recomanda nimănui noul MacBook de 12 inci, arată frumos și cam atît.