Caut kit/CD pt instalarea Tiger OSX

Salut!

Am un macbook mid-2007 si as vrea sa fac o incercare sa instalez pe el sistemul avut initial: Tiger pentru niste teste.

Are cineva din Cluj un CD de instalare sau kit pt Tiger?

Sper sa fi nimerit cu topic-ul meu pentru ca este putin ciudat in sensul ca cer ceva, mai degraba decat lansez o discutie.

Andrei.

Din păcate nu sunt din Cluj, dar – chiar dacă aș fi – ar trebui să am Tiger pt acel model. Tiger generic sau retail, cum i se spune, există doar pt generația PPC (asta am), pt Intel trebuie varianta cu care s-a vîndut jucăria atunci. Dacă nu-s indiscret, ce fel de teste? Există Leopard retail și Snow Leopard retail, le am pe ambele.

Eu am ISO-uri luate din locuri mai obscure, dar bănuiesc că nu asta cauți.

Salut!

As incerca cu ce pot gasi. Poti sa imi lasi un email sau sa imi trimiti direct la nistor.i.andrei@gmail.com si vedem ce ai.

Salut!

Este pt Intel.

Testele vor fi facute de un prieten si m-a rugat sa ii imprumut jucaria cu sistemul cu care a venit. Nu stiu nici eu mai multe.

Acele ISO-uri sînt hăcuieli pt PC-uri și, aproape cert, nu vor merge. Dacă vrea să pună Tiger pt acea jucărie are nevoie PRECIS de versiunea pt acel model. Dacă e MB mid 2007, este Tiger 10.4.9, dacă e late 2007 este deja Leopard și nu-s sigur că va merge Tiger. Dacă sigur merge, atunci are versiunea mid 2007.
Dacă nu știi ce vrea să testeze amicul mi-e teamă că nici noi nu putem spune prea multe. Eu unul aș sugera să instaleze ultima versiunea suportată, Lion sau Snow Leopard care, una peste alta, rulează mai bine ca Lion, numai că unele aplicații mai noi cer minim Lion, de ex. Copy, o aplicație de tip „nor”.

Salut!

Cel mai probabil asa este cu acele ISO-uri, am mai primit informatia asta, asa ca o iau de buna acum. O sa pun o versiune mai noua si se va descurca el. (snow leopard)

Multumesc mult pentru timpul pe care ti l-ai luat sa raspunzi si pentru informatiile precise.

Forta fie cu voi!

Nu neapărt. Nu vorbesc aici de hackintosh, eu am folosit astfel de CD-uri pentru a pune Tiger pe un iMac G3.

Așa să fie ∴

Păi e cu totul altă situaței asta, pe G3 merge Tiger retail/generic, cel vîndut pe DVD sau pe 4 CD-uri. Mă încoiesc că ai descărcat versiunea retail pe un ISO, astea sunt exclusiv pt hackintosh, deoarece un dmg nu-l poți arde pe un PC înainte să pui sistemul.
Sigur, nu-i exclus să facă cineva niște imagini pt mac-uri cu extensia .iso, în fond Toast face imagini cu extensia .toast care este, de fapt, un .iso, doar cu alt nume.

Mă rog, eu folosesc “ISO” ca un termen generic pentru “imagine” :smile:

A, păi nu e chiar totuna. De regulă, dacă vezi un ISO prin locurile din golf, de regulă e vorba de o versiune hackintosh, mai puțin probabil pt OS X pe mac. Pot fi, probabil, și excepții. Dacă vezi însă dmg, e cert pt OS X și pt mac-uri „pe bune”. Asta nu înseamnă că va merge garantat, depinde și acolo de generație și de destinația imaginii.