Caut cleener pentru iMac

Am scapat cu mare greutate de MacKeeper si de Advanced Mac Clenner (programe periculoase) folosind www.malwarebytes.org.
Doresc sa am un program serios ca alternativa la cele de mai sus. Dintre cei care sunteti users mai vechi si incercati, va rog sa-mi recomandati o alternativa buna. Multumesc

Pt optimizare de sistem, Onyx; ca antivirus, AVAST. Nu ai nevoie de altceva. Pt dezinstalări de aplicații, AppCleaner.

Multumesc mult Cattus. Am instalat OnyX si AppCleanner varianta Pro. Antivirusul Avast n-am reusit sa-l instalez si mai astept cateva zile gandind ca este o problema de moment.
Dar ma confund cu o problema majora deja. Prima mea tableta am cumparat-o in Canada unde locuiam atunci, deci si Apple ID ul este inregistrat tot acolo. De cativa ani locuiesc in Romania unde am si cartile de credit. Nu mi-am pastrat nicio carte de credit in Canada deoarece nu ma voi mai intoarce acolo. Problema este ca nu pot sa fac nicio cumparatura din AppStorul Apple Canada deoarece cartile de credit din Romania nu sunt recunoscute cel putin asa spune sistemul. Nu stiu cum sa procedez. Poate ma va indruma cineva cum sa procedez.

Voiam sa mai adaug ca in Romania am cumparat iMac ul unde vreau sa-mi instalez toate aplicatiile necesare.

„Antivirusul Avast n-am reusit sa-l instalez ”. Nu pricep de ce, de vreme ce nu dai detalii, nu pot oferi niciun răspuns.
Nu știu cum se mută un cont de Canada pe RO, presupun prin modificarea cardului bancar din ID. Știe cineva precis cum se face asta?
P.S. AppCleaner nu are variantă pro, presupun că e altă aplicație cu un nume similar. Eu mă refeream la asta, tu probabil la asta ori poate la asta.

Am reusit sa-mi instalez Avastul. Multumesc si iertare pentru slaba comunicare din partea mea.
Am intrat pe iTune la sectia Account si ma avertzeaza ca pana cand nu-mi cheltuiesc toti banii din cont pe AppStorul din Canada nu pot sa-mi schimb metoda de plata si adresa de facturare. Nu inteleg logica lor dar cum mai am 3.65$ sa-i cheltuiesc mai astept un pic.

OK, dar de ce nu ai reușit din prima? Ce șpil avea? Pur și simplu se instalează.

Nu stiu de ce nu am reusit din prima, cred ca eram tare grabit si-am lasat-o balta inainte de terminare. Mutumesc inca odata pentru indicatiile pe care mi le-ai dat si pe care le-am implementat. Acum sunt aproape complet acoperit. Zic, aproape, deoarece musai trebuie sa-mi iau o unitate (componenta Apple sau non Apple) de Hard Disc Extern pentru backup. Zilele trec si este foarte riscant sa nu am salvate fisierele. In prezent am un router Assus care-si face treaba. Ma gandeam sa-l inlocuiesc cu un AirPort Time Capsule dar este extrem de scump. Alternativa ar fi sa-mi iau un HDD extern de 2-3 sau 4 TB si sa-l folosesc numai pentru backup. Ceea ce-mi doresc este sa am un HDD de buna calitate compatibil cu Apple Time Machine si pe care sa-l pastrez cu drag mult timp. Din experienta ta ai putea sa-mi sugerezi cate ceva ? Multumesc din suflet.

Nu e musai să iei Time Capsule, dacă ești mulțumit de ce ai; mergi mai departe, conform principiului „nu schimba ce merge bine”. Apple nu face discuri externe, deci ia orice disc extern ți se pare convenabil.
Da, musai să faci backup dacă ai fișiere importante, pe faza asta salvează tot ce este crucial pe iCloud și pe Dropbox, ai 2 GB gratuiți.

Părerea mea este să nu optezi pentru AirPort Time capsule:

  • nu face routare hardware nat -> limitare de viteza la pachetele de internet mai consistente.
  • Apple a renunțat la rutere

Un HDD extern este o solutie ok.
Dacă ți se pare incomod să-l atașezi direct (si mereu) la mac pentru backup - poate-l poti pune direct in router.

Multumesc mult Cattus, multumesc mult Rlodina.

A fost o vorbă că Apple nu mai produce routere, încă le produce. Posibil să renunțe la ele, dacă zvonul este adevărat. Pt un ecosistem Apple, un router wi-fi Apple este cel mai comod de folosit, dar nu e musai.
Nu aș face backup pe router, viteza de transfer este oricum mult mai mică. Sigur, se poate și e comod, mai ales dacă ai nevoie de date prin WAN. Am și eu un disc conectat la routerul wi-fi cu date utile, dar neesențiale, deși acolo mi-aș putea pune și alte lucruri utile.