Nu știu dacă-i neapărat forumul cel mai potrivit, dar poate avem pe aici ceva melomani sau audiofili interesați de a utiliza căști fără fir cu produsele Apple.
Povestea mea e așa: m-ar interesa o pereche de căști peste ureche (mari, over-ear), cu fără fir (deci cred că cu bluetooth), dar și cu microfon, deci să le pot folosi și pentru apeluri. Nu cunosc prea bine tehnologia și detaliile, dar la cum îi știm pe cei de la Apple, e probabil ca doar Beats să facă exact ce scrie pe cutie cu un produs Apple.
Exemplu concret: doar ce am returnat o pereche de căști Sony MDR-1RBT, după care îmi pare foarte rău, dar sînt incompatibile complet cu produsele Apple. Întîi, microfonul nu merge de niciun fel fără fir, nici cu Mac-ul, nici cu iPhone-ul, nici cu iPad-ul. Apoi, butoanele de volum “nu prea” merg, adică au toane. Iar în final, controalele de next, play/pauză etc nu merg cu fir.
Mi s-a propus varianta ulterioară, MDR-1ABT, care au nu știu ce suport de codec pentru muzică HiFi prin bluetooth. Le-am testat, microfonul merge cu iPhone-ul. Dar controalele sînt tactile, pe laterala unei căști și mi se pare aiurea, plus că parcă nu răspundeau grozav (sau eram eu neobișnuit).
Așadar, deschid această discuție să împărțim păreri de căști fără fir pe care le-ați testat/avut/cumpărat/citit despre, împreună cu o discuție asupra compatiblității funcțiilor cu produsele Apple.
Cu alte cuvinte, salvați-mă de Beats, nu vreau să ajung să le cumpăr doar pentru că se împacă cel mai bine cu Apple!