Cărți digitale și DRM

Am cumpărat o carte digitală de pe elefant.ro, fiind mult mai ieftină decît pe iBooks Store (și sînt destule în situația asta…), dar cititorul Adobe Digital Editions e absolut hidos față de iBooks. Iar pe iPad nu am reușit să fac să meargă cititorul oficial elefant.ro.

Ideal ar fi să cumpăr cartea de unde o găsesc mai ieftin (Amazon, elefant, de exemplu) și să o pot converti într-un ePub obișnuit, să o pot citi în iBooks. Înțeleg că asta înseamnă eliminarea DRM și seamănă cu o furăciune. Așa că să-mi fie iertat topic-ul, dar chiar vreau să fac asta cu cărți cumpărate.

Am descoperit 2 aplicații de la EPubsoft:
http://www.epubsoft.com/epubsoft-toolbox-for-mac.html
http://www.epubsoft.com/ultimate-drm-removal.html

Am testat și funcționează perfect cu cartea mea de la Elefant. A păstrat absolut tot, e perfect.

Mai cunoașteți alte aplicații similare? Aveți vreo recomandare sau vreun sfat?

Mulțumesc.

P.S. Cunoașteți ceva similar și pentru cărțile cumpărate din iBooks Store? Asta știu că nu-i voie, dar…

Am fost și eu în situația asta, să dau bani pe o carte și apoi să fie nevoie să o piratez ca să o pot citi. Nu mai știu ce am folosit, dar era o sculă gratuită și cred că disponibilă doar pentru Windows. Din păcate, nu-i mai rețin numele, dar ideea e că sunt aplicații gratuite care fac asta.

Am reușit cu Calibre.

Am instalat plugin-ul de aici, apoi am importat ePub-ul din librăria ADE (pe care iBooks nu-l deschidea, zicea că e corupt) în Calibre, care l-a citit direct. Am exportat ePub (practic, ePub -> ePub) din Calibre și acum îl citește iBooks. La fel, conversia a fost impecabilă, cu copertă, metadate, poze și tot.

Să fiu sincer, nu mi-e clar dacă acel plugin a ajutat, pentru că nu a apărut niciunde în conversie. Dar, în fine, se pare că am găsit o soluție gratis.

De vreme ce e cumpărată, nu e nicio furăciune la mijloc, este comoditatea celor care vînd așa ceva și nu le pasă ce se mai întîmplă dup-aia. N-ai ce trebuie? Să fii sănătos, nu e treaba noasră. Cam așa era psihologia mai acum ceva ani: nu ai windows? nu e treaba noastră, folosește Windows și te putem ajuta.

Ce fac eu nu e furăciune, știu, dar procesul în sine de eliminare a drepturilor digitale, din cîte știu, e interzis. Ideea e că, odată convertit în ePub ordinar, poate fi distribuit, nu mai este legat de ID-ul cumpărătorului.

Am descoperit acum, în sfîrșit, un spărgător de Apple DRM pentru cărți iBooks, dacă interesează pe cineva: http://www.remove-drm.com/ebook-drm-removal/ibook-drm-removal.html

Arată modern, comunică cu iBooks, adică îți vede automat librăria de cărți cumpărate și alegi tu pe care să o spargi. Am testat, merge cum trebuie. Costă 108 lei.

Pentru cele cumpărate de pe Elefant sau Amazon, merge Calibre, cum am mai zis.

Sigur, adaug, din nou, disclaimer: nu încurajez pirateria, am discutat în topic mai sus care ar fi ideea spargerii DRM-ului.

Scuzați că reînvii, dar… Noul format de cărți Amazon nu mai poate fi spart cu uneltele pe care le știu.

Este cineva pe aici care știe să elimine protecția de pe o carte .AZW? Metodă testată de curînd, vă rog, că tot ce am găsit pe net e vechi și nu mai funcționează.

Culmea, acum putem sparge iBooks și Adobe Digital Editions, și nu mai merge Kindle…?

Aplicatia se numeste iBookCopy si “lucreaza” excelent.
O gasesti AICI
https://nmac.to/tag/tuneskit-ibook-copy/

Da, o descoperisem și eu, am scris mai sus, în special pentru iBooks. Eram curios dacă a făcut cineva Calibre să meargă pentru noul format Amazon.

Dar, într-adevăr, uitasem de iBookCopy, mulțumesc.

Softul se gaseste aici oficial
http://www.epubsoft.com/kindle-drm-removal.html
urmeaza linkul de mai jos si descarca versiune FULL ptr. MAC.
“Conversie” placuta !!! :slight_smile: