Carcasa sau folie completa macbook pro 15"

Macbook ul va merge peste tot cu mine, munte, mare, la tara.
Ce imi recomandati? Folie integrala sau carcasa?
Cel mai mult o sa ma ajute linkuri de la noi din tara.
Va multumesc :smiley:

MBP este o jucărie metalică, deci solidă… Partea cea mai sensibilă a unui notebook este tastatura, nu trebuie să intre acolo lichide ori praf/nisip. Ca atare, nu am niciun fel de carcasă, am un săculeț (husă) moale pt transport, nu-l pun direct în rucsac, unele dosare colorate, pe care le am alături, lasă culoarea pe carcasă și trebuie să o șterg mereu.
Există și niște protectoare pt tastatură, am așa ceva pt un PowerBook mai vechi, dar nu o mai folosesc, presează ecranul și a lăsat urme ușoare pe el.
Ca atare: o husă cît mai ușoară și cît mai moale și grijă la lichidele din zonă.

Eu am așa ceva, de vreo 2 ani și s-a comportat foarte bine. Singura problemă pe care cred că toate carcasele o au este că, dacă vrei să fie rigidă, să nu se slăbească, etc, are niște „piciorușe” cu care se prinde de marginea interioară a laptopului.


Ei, piciorușele alea sînt destul de mici și, cu toată grija, bag mîna în foc că vei rupe măcar unul destul de repede. Din fericire, carcasa fiind rigidă, nu-i slăbește protecția, doar dacă rupi mai multe sau, în fine, se va detașa mai ușor din partea aia.

De aceea, e posibil să fie mai bună o „folie”. Dar și acolo trebuie să fii foarte atent, să fie suficient de groasă și totuși flexibilă. Presupun că nu se va lua foarte bine pe „curbele” Mac-ului…

Multam de raspunsuri. Am uitat sa mentionez ca macbookul(2 placi video) va fi folosit la editare foto destul de intens, si ma intereseaza sa se faca si racirea cum trebuie intr-un mod cat de cat normal sa nu “omor” bateria.

Cea de la Speck pe care am zis că o folosesc eu lasă liber la ventilator și are găurele în dreptul bateriei. Eu, unul, nu am sesizat diferențe vara, la solicitare puternică, cu sau fără carcasă. Doar să ții cont să o mai dai jos la 1-2 luni, că mai prinde praf pe dedesubt uneori, mai ales dacă s-a rupt vreun picioruș, slăbindu-se ușor local.

Iar privitor la răcire, după cum a mai zis și @Cattus_Thraex, esențială e poziția, să aibă fundul ușor ridicat ar fi ideal. Există stand-uri, fără ventilator, ieftine, care ți-l țin așa.

Vad ca a ta este putin altfel decat cea de la Tucano pe care o am eu si careia i-au cazut piciorusele si nu se prinde atat de bine de laptop

A mea e de la Speck, știu că fac accesorii bune pentru produsele Apple. Bine, era și singura marcă din magazin cînd am luat-o. Am o husă gen „buzunar”, cu fermoar, de la Tucano și e excelentă. E atît de impermeabilă că am avut probleme în a o spăla. :slight_smile:

Da, si eu am testat mai multe marci de huse pentru Mac si m-am oprit la Speck. Am gasit site-ul unui importator direct ( https://huse-laptop.ro ) si mi-am imbracat laptopul imediat ce mi l-am cumparat. Carcasa e mai practica, asigura si racire si protectie completa, pe folie nu te poti baza.

Am avut și eu o tentativă să-l îmbrac pe al meu când l-am luat, dar nu am găsit atunci ceva care să-mi placă. În loc, mi-am luat un pouch din material moale (se simte ca un gel) și îl folosesc doar când bag laptopul în rucsac. Cu toate astea, în 4 ani nu are zgârieturi sau alte urme pe el.

Când o să-mi iau un laptop nou, nici nu mă mai uit la folie sau carcasă. Aluminiul din care este făcut (sau mai degrabă tratamentul de suprafață al aluminiului) este destul de dur încât să reziste mult timp.