Camera incorporata

Buna seara

Sistemul nu vede camera web, nici in Facetime nici in Photo Booth. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?

Va multumesc

Dă un restart. Dacă tot nu merge, atunci încearcă un SMC Reset: https://support.apple.com/en-us/HT201295

Multumesc frumos

Dacă ai da niște detalii, cred că am putea fi mai preciși: ce mac ai, ce sistem rulează, cînd și cum a apărut necazul? (a mers ani de zile și azi nu a mai mers? sau azi ai luat iMacul și constați că nu merge camera). Altfel, fă ce spune Tudor și vedem. Aici sînt 2 posibilități: sistemul are ceva sau camera are ceva, adică e stricată.

Buna seara. Adevarul este ca abia am cumparat laptop-ul de la cineva si azi am observat ca am problema cu camera. Cel dee la care am cumparat laptop-ul mi-a spus ca nu a avut probleme cu camera. Este un MacBookPro 13-inch Early 2011, procesor 2,7 GHz Intel Core i7, memorie 4GB 1333 MHz DDR3, grafica Intel HD graphics 3000 384 MB, sistem de operare macOS Sierra.

Multumesc frumos

ei, zice și el… ce să spună: știam că nu merge, da’ nu ți-am spus că-s șmecher. Mă așteptam la răspunsul ăsta. Acuma, poate greșesc. Dacă greșesc, problema s-ar rezolva cu metoda descrisă de Tudor. Dacă nu greșesc, îl iei la rangănșpil pe vînzător.
P.S. Dacă e stricată camera, poate fi o chestiune simplă de contact (nu mă pricep la reparat mac-uri) sau stricată „pe bune”. Nu știu cît ar costa înlocuirea. Oficial, la dealerii Apple, un purcoi de bani; neoficial, poate scapi ușor. Sau o cameră USB ieftină, are Logitech așa ceva, am și eu pt mini, cu microfon încorporat, face tot banu, sub suta de lions.

Merci frumos…si eu ma asteptam la raspunsul asta din partea lui dar …greseala mea ca nu am verificat inainte. O intrebare …cand am deschis prima oara laptopul, am facut upgrade… sa fie oare din cauza asta? stiu ca e o intrebare prosteasca dar intreb si eu.

Nu, nu cred… Ai citit pe net că a mai pățit cineva asta după upgrade?

Nu, nu am mai citit…=) …sunt incepator, nu ma prea pricep. Intrebam doar.

Merci frumos

Dom’le, dacă e o simplă problemă de soft, se rezolvă prin resetare, cum ți-a spus Tudor, ori – eventual – prin reinstalarea sistemului, cel mai bine de la zero, cu formatarea discului (nu te apuca pînă nu știi exact ce ai de făcut: cum faci stick de boot, cum ștergi etc.). Dacă nu e de soft, cum presupun (evident, nu pot fi sigur), atunci te duci la un flăcău pricep, poate e vorba doar de un contact, nu știu cum e legată camera aia, presupun că sînt două fire subțiri care duc la placă. Posibil să fie doar o chestiune de contact.