Calitatea produselor Apple, în declin?

Dezamagit de cate bug-uri raportati ca are Yosemite. Se pare ca 2014 a fost anul release-urilor software bug-uite sau mai bine spus putin testate de catre Apple.

Ei, se mai grăbesc și ei. Dacă ai urmărit discuțiile, ai observat că eu nu am niciun bug major pe jucăria mea nu prea nouă, un MB alu late 2008, cu un proc de 2. Merge ca uns. singurul lucru enervant este un dicționar ceh-englez care rulează în X11, în Yosemite se mișcă cotonog, în sensul că se afișează lent butoanele, altfel căutarea în dicționar e fluidă (mă rog, ca în X11, mai lentă un pic).
Yosemite pare a avea probleme mai ales pe mac-urile mai noi, de după 2012, ceea ce este de-a dreptul ciudat, am senzația că au făcut efortul să-l facă uns pt sistemele mai vechi și s-au poticnit la cele noi. Eu sînt oricum fericit că îmi merge frumos pe jucăria asta deja un pic bătrînă, dar încă zglobie.

Nu stiu, dar 2014 a fost bug fest pt Apple. Si software si hardware, indoirea iphone-urilor, mizeriile de memorii low cost de pe iphone-urile cu memorie mai mare de 16 gb, problemele pe partea de camera pt 6 plus, problemele cu unul dintre microfoane tot la 6 plus, nu stiu ce senzor tot la 6+ , configurarea mizerabila a noului mac mini. Politica de service din ce in ce orientata impotriva clientului. Dezamagire anul acesta

Mda… în ciuda celor spuse de tine, record la profit net per trimestru, ce zici de asta? Record în toată istoria de business a lumii.

Tocmai citisem ieri pe undeva, nu-mi mai amintesc pe unde, că noua versiune de OS X va include niște emoji mai șmechere! La câte buguri sunt descrise aici, sunt sigur că ce-i lipsește sistemului de operare era un set nou de emoji.

Pai tocmai asta imi intareste punctul de vedere. Apple nu mai pune punctul de pe clienti, ci profit doar.
Sa spunem la revedere lucrurilor frumoase, experientelor frumoase pe care le-am avut datorita Apple. Vor construi cat mai ieftin sa vanda cat mai mult. Nu se vor mai uita la ce stiu sa faca produsele, vor baga memorii de proasta calitate, materiale cat mai proaste, design cat mai iefitn.

Ca sa dau exemplu, iphone-ul, stim toti ca nu este cel mai performant, insa are cel mai frumos design, toate componentele de calitate si foarte performante. Cam stii ca nu e nimic mai bun decat iphone-ul, un telefon care sa fie calitativ pe toate aspectele. Pe mine m-a surprins iphone 5-ul cu amplificarea catre casti. Nu m-am gandit vreodata la aspectul asta, si multe alte mici detalii de genul asta, care conteaza pana la urma. M-a surprins ca iphone-ul meu conducea mai bine o pereche de casti decat un laptop de 2200 de lei.

Dar deja au inceput sa bage componente ieftin in iphone - si au inceput sa apara probleme mari. sa ne uitam la mac mini ce au facut, au reciclat placa de baza de pe macbook air, facand una noua pt mac mini costand ceva,modelul 2014 avand componete mai proaste decat 2012, nu mai este nimic user replaceable, insa carcasa este la fel de mare.
Nu au fost in stare sa puna un ssd in loc de hdd, ca era o mica diferenta de pret ( pt ei) insa pt noi, diferenta in utilizare este enorma.
Si vor continua trendul acesta. Produse mai ieftine insa si mai proaste. Voi ce ati prefera? Cheaper but shittier sau acelasi prost dar bune?

Ieftin? Poți numi măcar un singur produs ieftin de la Apple? Nu, produc scump și foarte scump, în general de calitate, adesea de o inutilă calitate, eu am un notebook Apple care a împlinit 11 ani, dar nu mai pot rula pe el nimic nou. E o întrebare de ce produs chestii așa de scumpe și de rezistente, dacă după 5 ani devin învechite.

Cu Mac Mini-ul într-adevăr, au dat-o-n bară anul trecut. Dar nu e de mirare, având în vedere faptul că vânzările totale de Mac aduc doar 9% din veniturile Apple, iar Mac Mini cred că reprezintă doar o mică parte din acele 9 procente.

Legat de iPhone eu nu mă plâng, am un 6+ care mi se pare superb realizat, în ciuda faptului că e un pic prea subțire și prea finisat (=alunecos)… Dar mă rog, ăsta-i trendul. În curând vom avea probabil telefoane cât coala de hârtie de groase.

Unde au dat iarăși rateuri este la software, în special la OS X și iOS. Noroc că astea se pot repara. Sper să ia o pauză cu noutățile și să înceapă odată să repare bug-urile penibile. Nu e admisibil ca un sistem de operare modern să se chinuie la afișarea și animarea pe ecran a unor amărâte de ferestre din Finder.

Și eu cred că ritmul ăsta de a tot modifica sistemul de operare a devenit enervant. Nici nu apucă să ducă ceva bine la capăt, că o iau de la început, cu bug-uri noi la care se adaugă cele vechi, unele nereparate.
Eu folosesc relativ mai des Font Book, niște bug-uri apărute în Lion au fost rezolvate abia acum, în Yosemite. E un exemplu.
Și, repet: ce rost are să faci scule beton, scumpe și care țin ani mulți, dacă în 4-5 ani sistemul nu le mai suportă, mai ales în contextul în care tot bagă noutăți care nu merg decît cu ultimul sistem de operare al momentului dat.

Stii care-i treaba? Mini-ul din 2014 nu e atat de slab pe cat credeam. Ba chiar, e foarte puternic. Tocmai de asta am luat astazi un mini din 2014, configuratia de mijloc, cu i5 2.6 ghz , 8 gb ram, si 1 tb hdd. Faza interesanta este ca poti schimba hdd-ul cu orice ssd, ba chiar, poti adauga un ssd, pe langa hdd, si ai 2 spatii de stocare. Ai nevoie de o mufa si o surubelnita :slight_smile:

Miniul nu e deloc o jucărie slabă, deși configurația de bază, cu care vine, a fost mereu sub nivelul acceptabil. Nu știu exact cum sînt ultimele modele, dar la ultimul al meu i-am dat vînt frumos în sus cu un SSHD, nici măcar SSD nu era, saltul de viteză a fost evident, cu SSD e și mai și. Iar dacă acuma are loc de 2 discuri, și mai bine. Așa ar trebui să aibă și MBP-urile, măcar ca opțiune, o fantă în care să vîri un disc de 2,5 inci. nu e mare lucru să faci așa ceva.